Fiecare membru PNL va contribui la achitarea datoriilor pe care partidul le are la Patriciu!

Fiecare membru PNL va contribui la achitarea datoriilor pe care partidul le are la Patriciu!

 Dinu Patriciu si finul sau, Crin Antonescu  Mediafax

Partidul lui Crin a ajuns la mâna "mogulului" Patriciu. La propriu! Conducerea liberală a discutat, în ultimele şedinţe de partid, despre datoriile din campanie, dar şi despre cele istorice, de la alegerile din 2008. Soluţia găsită a fost birul pe filiale: fiecare organizaţie va trebui să plătească în medie 1.000 de euro lunar, în funcţie de anumite criterii.

Cele mai bogate, cu primari şi viceprimari de municipii, cele cu preşedinţi sau vicepreşedinţi de consilii judeţene vor plăti mai mult, iar cele mai sărace vor contribui cu sume sub baremul de 1.000 de euro. În aceste condiţii, cele 3 milioane de euro ar putea fi plătite în 6 ani.

Aproape 700.000 de euro datorii către Patriciu

Secretarul general adjunct Ion Brad, omul care se ocupă de finanţele partidului, a confirmat, pentru Gândul, că PNL are datorii de aproximativ 12,7 milioane lei (3,1 milioane de euro) "datorii istorice", adică restanţe din campaniile electorale precedente.

"Din acestea, peste 90 la sută sunt datorii din ultima campanie electorală", ne-a declarat Brad. El a precizat că sumele cele mai mari trebuie achitate pentru tipărituri şi materiale promoţionale - pixuri, brichete, lanterne, pături - şi firmei care s-a ocupat de organizarea evenimentelor electorale, Odyssey, a lui Dinu Patriciu. "Este cam al treilea creditor, avem să le dăm în jur de 2,7 milioane lei", a adăugat secretarul general adjunct.

Printre liderii PNL circula informaţia că Patriciu ar fi ameninţat că va bloca în justiţie conturile partidului dacă nu i se va plăti datoria.

Surse din PNL au spus că, în campanie, Patriciu i-a convins pe liberali să factureze ei diferitele evenimente, promiţând că le va plăti el, de fapt. După campanie, omul de afaceri s-a răzgândit şi a somat PNL să plătească facturile neachitate.

El adaugă că partidul este hotărât să-şi plătească datoriile până la alegerile următoare, din 2012: "Sper ca următoarele alegeri să nu ne prindă cu datorii, să le plătim eşalonat şi cei cărora le datorăm bani să înţeleagă că e mai bine să le primească eşalonat decât să nu primească nimic".

Crin: "N-o să mă duc eu după bani"

Antonescu speră ca partidul să recupereze aceste sume de la cotizanţi: "Sunt datoriile partidului şi partidul trebuie să le plătească. N-o să mă duc eu prin oraş să caut bani!". Pentru liderul liberal, faptul că PNL nu a reuşit să recupereze deja aceşti bani de la organizaţii arată faptul că partidul are o problemă de organizare: "Acest regim al cotizaţiilor ascunde probleme organizatorice. Dacă nu poţi să strângi cotizaţia de la fiecare membru înseamnă că nu ajungi măcar comunicaţional la fiecare membru".

Problema datoriilor PNL a fost ridicată, la congresul din 5-6 martie, de către Viorel Cataramă, care a susţinut că ele ar însuma 1,6 milioane de euro. Preşedintele de atunci al comisiei de cenzori, Gheorghe Ciubotaru, nu a confirmat suma, dar a spus că datoriile pot fi plătite cu o contribuţie de 60 de lei a fiecărui membru.

Sursa: Gandul
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii de frontieră botoșăneni au confiscat marfă contrafăcută care trebuia să ajungă în Ucraina (Foto)

astăzi, 10:49
18

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Racovăț au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui microbuz, peste 680 bunuri, toate purtând î...

Premiul I obținut de un artist botoșănean la Festivalul de la Sarajevo! ”Truda de mii de ore este răsplătită” (Foto)

astăzi, 10:02
91

În perioada 25-29 aprilie 2024 se desfășoară Festivalul Internațional de Chitară de la Sarajevo, organizat de Asociația Chitariștilor din Federația Bosniei și Herțegovinei.Printre ...

Francofonie și dezvoltare durabilă la Botoșani: ”Să fie viață în oraș!” (Foto)

astăzi, 09:29
79

Miercuri, 24 aprilie 2024, Casa Corpului Didactic Botoșani a găzduit Conferința internațională “Vers des villes durables – Que la ville reste vivable!“ (traducere în conte...