Polițistul botoșănean, care a ales să moară pe mormântul fiicei sale, măcinat de durere mai bine de douăzeci de ani

A ales ziua onomastică a copilei ca să o urmeze în moarte. S-a dus la ea la mormânt, dar nu ca să-i ducă flori, ci ca să îşi ia viaţa.

Polițistul botoșănean, care a ales să moară pe mormântul fiicei sale, măcinat de durere mai bine de douăzeci de ani

   Foto: Stirile Kanal D

”Deşi au trecut 23 de ani de la moartea fiicei sale, care avea doar un an, Cristian Gheban nu a putut trece niciodată peste pierderea ei. A suferit şi s-a lăsat măcinat în tăcere toată viaţa lui. A ales ziua onomastică a copilei ca să o urmeze în moarte. S-a dus la ea la mormânt, dar nu ca să-i ducă flori, ci ca să îşi ia viaţa”, scrie observatornews.ro.

Ar fi suferit de depresie şi a ales să încheie socotelile cu viaţa lângă mormântul fiicei lui

Ori de câte ori avea liber se ducea la mormânt şi o plângea pentru moartea ei fulgerătoare. Andreea nu a apucat să se bucure de viaţă. S-a stins pe când avea doar un an. Deşi a mers mai departe, sufletul lui a rămas în urmă.

Bărbatul s-a urcat în maşina de poliţie din postul Stăuceni şi a plecat spre cimitirul din Vlăsineşti, aflat la o distanţă de aproape 40 de kilometri. Chiar dacă agentul nu era în timpul programului, faptul că a luat autospeciala nu a dat nimic de bănuit în rândul colegilor. S-a sinucis cu arma din dotare pe mormântul fetiţei lui. Trupul neînsuflețit a fost dus la IML, pentru autopsie.

Vestea morţii i-a cutremurat pe cei dragi

Iată câteva dintre mesajele transmise de colegi, prieteni, rude sau cunoscuți, redate de observatornews.ro :

Din păcate Cristian, suspinele tale nu au fost auzite. Regret că nu te-am ascultat, că n-am fost mai aproape cât să îți ascult durerea. Ascultați-vă prietenii, familia, aproapele, ascultați și inima omului nu doar cuvintele. Am spus-o și o repet, atunci când un om face asta este și pentru că prietenii n-au fost prieteni”.

”Cristi rămâne un simbol de zâmbet și în ciuda acțiunii sale, va rămâne pentru mine un simbol de optimism! Dumnezeu să te ierte, și tu pe noi!”.

„Dumnezeu să te ierte și să te odihnească în pace dragul meu verișor”.

„Mult prea devreme! Dumnezeu să te ierte, dragul meu Cristi!”

„Dumnezeu să-l ierte, iar familiei condoleanțe și putere de a trece peste acest moment greu de acceptat!”.

„Dumnezeu să-l odihnească în pace și lumină!”.

Epuraș Cozmin, primarul din  Stăuceni: ”O dată nu a spus: Uite, am avut o fată care a murit! Nu l-am văzut! Ca să iasă în evidenţă nenorocirea care să o facă el... eu nu am crezut niciodată!

Rudele agentului sunt în stare de şoc

”Era un om serios, nu cred că îl ducea mintea să facă aşa ceva. Tot timpul era supărat”, a declarat un unchi de-al victimei. Întrebat dacă obișnuia să vorbească despre fetiţă, acesta a spus că ”pomenea de fiecare dată de copilă”, când se întâlneau, menționează observatornews.ro.

Agentul de poliție avea 47 de ani și era polițist de peste 25 de ani. Era căsătorit și mai avea copii.

Omul legii a fost evaluat psihologic în urmă cu doi ani, însă nu a dat de bănuit că ar fi avut vreo problemă

Bărbatul absolvise Şcoala de Poliţie Slatina în 1996. De atunci fusese încadrat doar în structuri de ordine publică. Ultima testare psiholgică îi fusese făcută în anul 2021, iar rezultatele nu arătau că ar fi avut vreo problemă.

Precizările polițiștilor cu privire la această tragedie

Pe 30 noiembrie, în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul IPJ Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că în comuna Vlăsinești a fost găsită o persoană decedată, care prezenta o plagă împușcată la nivelul capului. În urma deplasării la fața locului s-a constatat că cele sesizate se confirmă, fiind stabilită identitatea victimei, în persoana unui bărbat de 47 de ani, din municipiul Botoșani.

Totodată, s-a constatat faptul că acesta este polițist activ al Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, fiind încadrat din anul 1996. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, urmând să se stabilească cu exactitate împrejurările în care s-a produs evenimentul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Invitație la Botoșani: ”Opt destinații fascinante de vizitat” (Video)

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
454

”Hai la Botoșani”, este mesajul revistei România Info Magazin, cu titlul ”Opt destinații fascinante de vizitat”.Descoperă frumusețea și diversitatea culturală a...

Mihai Dimian vrea să facă din USV ”universitatea comunității din cel puțin trei județe: Suceava, Botoșani și Neamț”

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
223

Noul rector al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava susține că relațiile sale cu autoritățile sunt foarte bune.Întrebat despre acest lucru în cadrul unei interve...

La mulți ani, Ana Maria Dragut! Handbalista din Botoșani care joacă în echipa României

Sâmbătă, 24 Februarie 2024
594

Ana Maria Dragut a început să joace handbal la Școala nr. 2 din Darabani, cu profesorul Valentin Dascălu. Din clasa a VIII-a a fost înscrisă printre sportivii Liceului cu Program Sport...