Politistii nu folosesc radarele nedetectabile pentru ca nu au manuale

Politistii nu folosesc radarele nedetectabile pentru ca nu au manuale
Radarele moderne cumparate de Politia Romana nu pot fi folosite deoacamdata pentru ca au fost trimise in tara fara manuale de folosire.

Metodologia pe care IGPR trebuie sa o trimita in teritoriu se refera la modul in care se descarca si se stocheaza imaginile cu soferii care incalca legea si ar trebui sa explice si cine tine gestiunea hardurilor sau cum sunt pastrate, transmite Realitatea TV.

Politia Rutiera anunta la sfarsitul lunii februarie ca, de la 1 martie, ii va vana pe vitezomani cu 449 de radare noi, imposibil de detectat in timp util cu aparatele existente pe piata.

Potrivit comisarului-sef al Politiei Rutiere, Lucian Dinita, noile radare se pun automat in functiune doar atunci cand sesizeaza ca un autovehicul a depasit viteza, astfel ca detectorul "simte" radarul prea tarziu, iar soferul nu mai are timp sa franeze si, astfel, sa incetineasca pana la viteza legala.

Un alt avantaj al politistilor asupra soferilor cu detectoare de radar va fi raza de actiune, fiind eficient chiar si atunci cand autoturismul vizat se afla la 1,6 kilometri. Actualele detectoarele de radar, in schimb, nu functioneaza pe asemenea distante. Noul tip de radar are si functie de supraveghere a circulatiei si de masurare a vitezei, sustine seful Politiei Rutiere.

Filmarea va fi posibila si noaptea, prin infrarosu, imaginile fiind stocate pe hard-diskuri performante.


Ziare.com

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elev din Botoșani distins cu Premiul I la etapa națională a Olimpiadei de Franceză! (Foto)

astăzi, 08:34
49

Vladimir Cotruță, elev in clasa a X-a bilingv franceză la Colegiul Național "A.T. Laurian" Botoșani, a obținut Premiul I la Olimpiada Națională de Limba Franceză. Nu este...

Sancțiune dură pentru dinamovistul care l-a accidentat pe Romario Benzar!

astăzi, 08:16
138

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a anunțat marți o serie de sancțiuni disciplinare, printre care cea mai severă a fost dictată dinamovistului Hakim Djamel Abdallah....

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sf. Proroc Ieremia; Sf. Cuv. Mc. Eftimie, Ignatie și Acachie

astăzi, 08:00
13

Sfântul Proroc Ieremia era din Anatot, cetatea preoţilor, în partea lui Veniamin, cetate departe de Ierusalim ca la trei mile.Tatăl său se numea Helchie şi era mai marele preoţilo...