Blaga vrea reducerea cu 25% a numarului de consilieri locali!

Blaga vrea reducerea cu 25% a numarului de consilieri locali!
Veste proastă pentru aleşii locali! Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la o întâlnire cu circa 130 de primari din întreaga ţară, că este posibil ca numărul consilierilor locali să fie redus cu 25%.

Vasile Blaga a precizat că în proiectul de modificare a Legii 215/200 privind administraţia publică locală este posibil să fie inclusă propunerea de reducere cu 25% a numărului de consilieri locali. În plus, Blaga consideră că viceprimarul nu ar trebui să mai aibă şi funcţia de consilier local, ci doar de viceprimar.

Majoritatea primarilor au fost de acord cu reducerea numărului de consilieri locali, dar şi ca funcţia de preşedinte al Consiliului Local în cadrul şedinţelor de plen să fie exercitată de primarul localităţii respective.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii 215/2000 va fi depus la Parlament la sfârşitul trimestrului III, informeaza Mediafax.

"Vrem să discutăm poriectul de lege cu toate părţile implicate, astfel încât să întărim administraţia publică locală şi să o facem cât mai funcţională. Vor fi organizate dezbateri publice şi se va lucra atât cu Asociaţiile Comunelor, Oraşelor, Municipiilor şi Consiliilor Judeţene, cât şi cu Administraţia Finanţelor Publice. Iar în 2011, vrem să propunem spre aprobare un nou Cod al Finanţelor Publice", a precizat ministrul Administraţiei şi Internelor.

Blaga a mai spus că în perioada următoare nu vor mai fi înfiinţate noi unităţi administrativ- teritoriale, nu se vor mai face achiziţii publice şi nici angajări în administraţia publică.

În prezent, în sistemul bugetar sunt 701.786 de angajaţi, din care 181.000 în cadrul administraţiei publice locale.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
460

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
628

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
731

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...