Monştrii sexuali atacă prin calculator

Monştrii sexuali atacă prin calculator
Cazul adolescentei din Anglia, violată şi ucisă de un obsedat întâlnit pe Facebook, relevă riscul la care se expun milioane de adolescente naive.

Cât de sigure sunt reţelele de socializare pentru adolescenţii care le folosesc? Săptămâna aceasta a fost condamnat la închisoare pe viaţă Peter Chapman, acuzat că a violat şi ucis o tânără pe care o cunoscuse pe Facebook.

Cazul, deşi nu este singular, poate fi încadrat în rândul excepţiilor. Însă presa britanică arată că abuzurile sexuale asupra adolescenţilor pe reţelele de socializare sunt mai degrabă un pericol constant. CEOP, unitatea de combatere a exploatării copilului şi de protecţie on-line a poliţiei britanice, cere vehement introducerea de către companiile de internet a unor "butoane de alarmă" împotriva prădătorilor sexuali.

Deocamdată unele reţele au acceptat ideea, aşa cum este MSN Messenger, însă Facebook şi alţii spun că au propriile lor măsuri de protecţie împotriva abuzurilor.


"Vânătorul" Chapman

Ashleigh Hall, o tânără de 17 ani, le spusese colegelor că este nerăbdătoare să se întâlnească cu cel despre care credea că este Peter Cartwright. Ashleigh, care avea o greutate peste medie, se considera incredibil de norocoasă că Peter Cartwrigt, un tânăr de 19 ani cu un abdomen plin de muşchi, care în timpul liber presta ca DJ într-un club, o bagă în seamă.

Doar că Peter Cartwright era Peter Chapman, un agresor sexual cu cazier, în vârstă de 33 de ani şi şomer.

Pozele erau furate de pe net, iar întreg profilul e o invenţie. Suferind de un complex banal, din cauza greutăţii, Ashleigh a intrat în jocul lui Chapman. Au conversat o vreme pe net, apoi au început să schimbe smsuri.
 
În final, în luna octombrie a anului trecut, Chapman i-a cerut să se întâlnească în persoană, iar fata a acceptat.

I-a spus mamei că doarme la o prietenă şi a plecat la întâlnire. Conştient că n-are cum să-şi justifice înfăţişarea, alta decât ce de pe net, "Cartwright" i-a scris fetei un mesaj în ultimul moment, spunându-i că este reţinut cu ceva, dar că vine taică-su să o ia cu maşina şi să o conducă la el. "Tatăl" era Chapman, iar Ashleigh s-a urcat în maşină. Deznodământul este uşor de imaginat.
 

Un prădător liber pe internet

Poliţiştii au rămas mască când un tip pe care-l reţinuseră pentru că folosea o maşină fără asigurare le-a declarat: "Am ucis pe cineva din greşeală". Folosind mărturia, au găsit trupului lui Ashleigh Hall abandonat pe un câmp.

Chapman o imobilizase, îi pusese bandă adezivă pe gură şi o violase. Fata n-a mai putut să respire şi a murit sufocată. Chapman a aruncat-o pe un câmp şi, au descoperit anchetatorii, la câteva ore după asta s-a dus la o altă întâlnire pe care şi-o stabilise pe net.

Chapman a fost condamnat pe viaţă săptămâna trecută, iar poliţiştii au descoperit că mai făcuse puşcărie pentru viol. Era un prădător sexual lăsat să opereze liber în on-line.


Articol complet pe evz.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
177

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
92

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
102

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...