Polițiștii de la Serviciului Rutier, la datorie pentru descurajarea „pirateriei” auto!

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea transportului ilegal de persoane și pentru identificarea și sancționarea conducătorilor auto neautorizați care efectuează acest serviciu contra cost, punând în pericol integritatea fizică a  pasagerilor și generând concurență neloială față de transportul autorizat.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate 28 de autovehicule, trei dintre conducătorii auto fiind depistați în timp ce efectuau tranport neautorizat de persoane. Față de aceștia a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă, în valoare totală de 3.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea dreptului de a utiliza autovehiculul respectiv pentru o perioadă de 6 luni de zile.

Unul dintre șoferii care transportau ilegal persoane a fost oprit în trafic pentru control de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, miercuri, 14 august 2024, pe drumul european E 58.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că bărbatul de 48 de ani, din comuna Vorona, transporta  patru  persoane, în regim taxi, contra cost, fără a fi autorizat în acest sens.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional  cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea dreptului de a utiliza autoturismul pentru o perioadă de șase luni.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

astăzi, 20:08

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

astăzi, 19:40

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

astăzi, 19:17

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...