Grupul-mamă al companiei de cosmetice, Avon Products, a anunțat recent că a solicitat protecția împotriva falimentului din capitolul 11 în SUA pentru a evita presiunea datoriilor pe care le are și impactul proceselor la care se așteaptă, scrie The Thelegraph, precizând că demersul companiei survine unui val de litigii împotriva mai multor companii din industria cosmetică, inclusiv Avon, care a înregistrat circa 100 de reclamații, scrie adevarul.ro.
Cu o tradiție de 138 de ani, brandul de produse de înfrumusețare, cunoscut pentru vânzările sale „din ușă în ușă” este acuzat că folosește talcul în pudrele de față și fardurile de ochi, în timp ce alte companii folosesc mineralul în produse precum pudra pentru copii.
Avocații au susținut că există o legătură între talc și cancer după ce au susținut că Avon a fabricat produse care au fost contaminate cu azbest.
Avon a negat în mod repetat afirmațiile, argumentând că „folosește doar talc de calitate cosmetică, care a fost testat pentru a confirma că nu conține azbest”.
În ceea ce privește operațiunile internaționale ale Avon, șefii au spus că vor rămâne deschise în ciuda procedurilor de faliment din Statele Unite.
Aceștia au argumentat că Avon Products reprezintă doar holdingul mărcii, ceea ce înseamnă că afacerile sale operaționale nu fac parte din procedurile capitolului 11.
Anul trecut, Avon a declarat că va deschide magazine pe străzile mari din Marea Britanie pentru prima dată în istoria sa de 137 de ani.
Compania a spus că schimbarea a fost cauzată de faptul că femeile „merg la muncă și trebuie să le urmăm oriunde își petrec timpul și să facem serviciul cât mai convenabil posibil”.
Avon a fost fondată în 1986 de David H McConnell, un vânzător de cărți ambulante care începe să vândă produse de înfrumusețare femeilor în casele lor după ce oferă mostre gratuite de parfum. A înființat ceea ce pe atunci era cunoscut sub numele de California Perfume Company, recrutând-o pe Persis Foster Eames Albee - o soție și mamă a doi copii - ca prima „doamnă Avon”.