Un bărbat din Suceava a dat de necaz după ce le-a spus polițiștilor că transportă baloți pentru un prieten din Botoșani!

Bărbatul a rămas și fără marfă, dar a fost și amendat.

În această dimineață, în jurul orelor 05:30, polițiștii Secției nr. 13 Poliție Rurală Bălcăuți, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurând activități pe linie rutieră au procedat la oprirea regulamentară, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a autoutilitarei condusă de către un bărbat domiciliat în Frătăuții Noi, din județul Suceava.

Fiind întrebat despre marfa pe care o transportă, șoferul a declarat verbal faptul că transportă câțiva baloți de fân la un amic de-al său din județul Botoșani, comuna Ibănești.

În urma controlului autoutilitarei s-a constatat că aceasta era încărcată cu 8 baloți de fân, iar în spatele acestora se afla material lemons acoperit cu o prelată. Conducătorul auto a precizat faptul că nu deține aviz de însoțire pentru materialul lemnos transportat sau documente de proveniență.

Întrucât nu deținea documente, conducătorului vehiculului i s-a adus la cunoștință faptul că va fi nevoit să însoțească organele de poliție la depozitul de materiale lemnoase de pe raza comunei Zamostea, jud. Suceava, în vederea inventarierii.

În aceste condiții, șoferul a fost condus la depozitul Zamostea-Lunca ce aparține Ocolului Silvic Adâncata, unde materialul lemnos a fost inventariat de către maistru silvic din cadrul Ocolului Silvic Adâncata, județul Suceava, constatându-se faptul că în autoutilitara a fost transportată o cantitate de 0,363 metri cubi cherestea rășinoase sub formă de rigle, 0,282 metri cubi cherestea rășinoase sub formă de scânduri și 1,20 metri cubi lemn foc rășinoase, însumând o cantitate de 1,845 mc material lemnos fără documente, în valoare de 784 lei.

Întreaga cantitate a fost reținută în vederea confiscării.

Având în vedere cele constatate, s-a luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto, conform prevederilor LG 171/2010.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...