Politisti saltati de mascati. Sindicalistii acuza salariile mici si setea de senzational a DGA

Politisti saltati de mascati. Sindicalistii acuza salariile mici si setea de senzational a DGA
Sindicalistii au comentat, marti dimineata, perchezitiile la sectiile de Politie din Bucuresti, care vizeaza zeci de politisti suspecti ca ar fi luat mita de la soferi din trafic, dar si de la prostituate.

Liderii de sindicat au luat apararea politistilor, punand cazurile de coruptie pe seama salariilor mici si a destructurarilor din Ministerul de Interne.

Toader Paraschiv, secretar general al SNPPC (sindicatul politistilor), a acuzat, la Realitatea Tv, modul in care "colegii mei de la DGA vin cu asemenea practici, din setea de senzational".

"In situatia in care se va dovedi ca au primit bani pentru a nu-si face datoria, politistii vor face inchisoare. (...) Daca se ofera posibilitatea sa fie condamnata o persoana nevinovata, aici avem de-a face cu setea de senzational. Este un stigmat aruncat pe profesia de politist, nu ar trebui sa asistam la asemenea practici. Cercetarile au inceput de luni de zile, puteau fi chemati la audieri, nu era nevoie sa se apeleze la asemenea practici. Sper sa fie un semnal pentru toti colegii mei ca trebuie sa ne facem datoria", a declarat Paraschiv.

"Trebie sa luptam cu totii pentru curatirea sistemului, pentru ca exista si in acest domeniu oameni care calca pe bec. Cei care au gresit trebuie sa plateasca, nu exista nicio scuza. Daca s-a taiat un salariu, trebuie sa luptam cu mijloacele legale", a comentat pe marginea acestui subiect si Razvan Bordeianu, vicepresedinte Sedlex, intr-o interventie la Antena 3.

Ioan Surugiu, presedintele SNAP, a avertizat ca in urmatoarea perioada vor mai aparea si alte cazuri de acest fel, punand coruptia politistilor pe seama salariilor mici.

"In scurt timp, vor aparea si alte cazuri. Se stia, cat de cat, de aceasta problema. Daca anul trecut nu se taia 25%, daca acesti copii nu ar avea atatea rate la banci si daca salariul politistului ar fi fost decent, sigur nu aveam de-a face cu asemenea situatii. Vor mai exista cazuri de coruptie si in alte orase, resedinte de judet, dupa datele noastre. Politia a intrat de mai mult timp intr-un con de umbra, imaginea Politiei a fost afectata si anul trecut, cu lotul de vamesi, despre care nu s-a dovedit ca ar fi vinovati", a mentionat Surugiu.

Florin Vilnei, presedintele Pro Lex, ia apararea politistilor si sustine ca acestia au cedat tentatiilor, din cauza salariilor foarte mici.

"Cat politistul moare de foame, e normal sa isi puna in pericol existenta pentru 50 de lei, de dragul familiei sale (...) Un politist trebuie sa acopere activitatea a doi politisti, din cauza deficitului de personal. Trebuie sa il motivezi pe om, cu ce il motivezi? Tentatiile sunt foarte mari, cedeaza la presiuni. Politistii si-au pus existenta in joc pentru sume derizorii - 20, 50 de lei. Asta inseamna ca exista probleme grave in Ministerul de Interne", a apreciat liderul Pro Lex.

De asemenea, Dumitru Coarna, vicepresedintele SNPPC, sustine ca prin aceste actiuni se incearca o discreditare a imaginii politistilor care ar fi cedat totusi presiunii din cauza salariilor mici.

"Cu cat esti mai slab pozitionat social, DGA-ul actioneaza mai in forta. Se incearca o discreditare a Politiei prin aceste actiuni. Lipsa salariilor decente duce la aceste situatii. Politistul are familie, nu poate face alte activitati pentru ca legea interzice, asa ca politistul traieste cum poate", a apreciat Coarna.

Politisti saltati de mascati

Ofiterii Directiei Generale Anticoruptie (DGA) fac, marti dimineata, perchezitii la Sectiile 1 si 3 de Politie din Capitala si la locuintele a peste 30 de politisti, suspectati de coruptie.

Politistii de la cele doua sectii sunt in vizorul anchetatorilor de mai multe luni, mai multi ofiteri DGA fiind infiltrati in cele doua sectii, dupa ce au primit informatii de la conducerea Politiei Capitalei si de la IGPR.

Politistii sunt suspectati ca au luat mita de la soferi pentru a nu le da amenzi pentru incalcarea regulilor de circulatie.

Politistii vizati in acest urmeaza sa fie dusi la audieri.

 

ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
76

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
26

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...

Credincioșii dorohoieni, pelerini în Sâmbăta lui Lazăr (Foto)

astăzi, 16:52
55

Cu multă bucurie, preoții și credincioșii din orașul Dorohoi și din împrejurimi au participat mai întâi la Vecernia Intrării Domnului în Ierusalim.După slujba Vecer...