CATALIN BUHAIANU: Josnicie si interese marunte ale USL Botosani!

CATALIN BUHAIANU: Josnicie si interese marunte ale USL Botosani!

CATALIN BUHAIANU

"Demisia consilierilor judeteni ai USL Botosani!"

Deputatul Catalin Buhaianu condamna public iresponsabilitatea marii majoritati a consilierilor judeteni ai USL Botosani care, prin amendamentul depus la ultima sedinta a CJ, pun in pericol derularea proiectelor de investitii din judet.
 
"Uselistii si-au dat arama pe fata! Au aratat ce ar face ei daca ar pune mana pe judetul Botosani si pe putere, in general! Vor imparti discretionar banii din buget la primariile lor, fara sa ii intereseze catusi de putin de nevoile judetului! Pe langa faptul ca habar nu au de administratie, sunt incompetenti, mai sunt si rau voitori pe deasupra! Stiti care este motivul pentru care au lasat complet fara bani Directia de Drumuri si Poduri? Pentru ca atunci cand vor veni ninsorile sa spuna ca PDL nu dezapezeste judetul! Iar cand se vor topi zapezile si nu vor fi bani pentru a plomba drumurile din judet afectate de vreme, vor ca tot pe PDL sa dea vina! Sunt niste oameni josnici, care fac jocurile fara scrupule ale unor minusculi lideri USL, gen Marcu si Turcanu, oameni cu interese marunte si fara moralitate! Pentru dispretul lor fata de judet si de mandatul pe care il au de la botosaneni acesti consilieri judeteni ai USL Botosani, ar trebui sa isi dea cu totii demisia si sa plece acasa!", a afirmat deputatul Catalin Buhaianu.

Parlamentarul PDL a afirmat ca prin munca senatorilor si deputatilor PDL de Botosani judetul a avut investitii insemnate, insa este inacceptabil ca programe de investitii si proiecte europene sa fie falimentate chiar de la inceputul anului doar pentru ca sunt initiate de PDL! Catalin Buhaianu explica faptul ca "este josnic sa spui in calitate de vicepresedinte al CJ (referire la Cristina Lupascu PNL – n.n.) ca <<lasa ca se descurca pedelistii, sa faca rost de bani de la Bucuresti>> in conditiile in care exista nevoi clare, de baza de distribuire a banilor care provin din cota de TVA. La Iasi, de exemplu, aceste sume se distribuie in functie de dimensiunealocalitatii si numarul populatiei si nu discretionar, dupa cum ii taie capul pe consilierii judeteni. Iar la Iasi, CJ-ul este controlat tot de USL, dar nu sunt salbatici ca cei de la Botosani! Vreau sa stie toti botosanenii numele celor care isi bat joc de judetul nostru!". Prin urmare, parlamentarul Catalin Buhaianu ii nominalizeaza public pe consilierii judeteni USL Botosani care au semnat amendamentul: Gheorghe Epuras (PNL), Catalina Lupascu (PNL), Eugen Mirauta (PSD), Georgeta Cretu (PSD), Maria Paraschiv (PSD), Constantin Manolache (PSD), Mircea Holeiciuc (PSD), Liviu Alexa (PNL), Vasile Batir (PNL), Pavel Rusu (PNL), Petru Nechita (PNL), Mihai Jitarasu (PSD), Narcis Stefan (PSD), Roxana Anusca (PNL), Mihai Axinte (PNL), Mihai Arosoaie (PSD).

Sistemul de distribuire a acestor fonduri, la care face referire deputatul Catalin Buhaianu, presupune ca la Iasi, de exemplu, 20% din veniturile din cotele defalcate se duc pentru cofinantarea proiectelor, iar 80% se impart pentru echilibrarea bugetelor locale (60% din aceasta suma find in functie de suprafata localitatii si 40% in functie de populatie). Daca veniturile sunt mai mici fata de anul precedent cu 10%, de exemplu, atunci toate localitatile primesc cu 10% mai putin fata de anul trecut. Deci calculele sunt foarte clare si toata lumea stie cat va primi in functie de proiectele pe care le are, de populatie si suprafata.


Dr. Catalin Buhaianu
Deputat in Parlamentul Romaniei


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

astăzi, 21:14
110

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

astăzi, 18:00
246

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
166

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...