Politia supravegheaza liceele unde se sustine bacalaureatul

Politia supravegheaza liceele unde se sustine bacalaureatul
Peste 3.000 de politisti din intreaga tara vor supraveghea unitatile de învatamant unde se desfasoara examenul national de bacalaureat, proba orala, Politia romana informand ca va actiona pentru asigurarea unui climat de liniste si siguranta publica.

Politistii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica la cele 1.396 unitati de învatamant din întreaga tara în care va avea loc examenul.

In scopul realizarii acestui obiectiv, vor actiona, conform competentelor, 3.335 politisti (2.487 de la structurile de ordine publica, 756 de la structurile de politie rutiera si 92 specialisti din cadrul structurilor de investigatii criminale). 

Prima sesiune a examenului de bacalaureat în 2010 începe, astazi, cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba si literatura romana.

Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana, respectiv în limba materna cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale si itemi corespunzatori descriptorilor competentelor din programele pentru bacalaureat.

Subiectele vor avea un grad de complexitate care sa permita tratarea lor integrala în maximum 10-15 minute.

Candidatii vor intra în sala de examen în ordinea afisata, respectandu-se criteriul alfabetic si ora prevazuta pentru fiecare grupa. Fiecare candidat prezinta comisiei documentul de identitate. Comisia de bacalaureat verifica identitatea fiecarui candidat.

Elevii nu au voie sa aiba asupra lor manuale, dictionare, notite, însemnari, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum si telefoane mobile sau orice mijloc electronic de calcul/comunicare. In caz contrar, elevii vor fi eliminati din sala.

La probele orale, candidatul extrage un bilet si primeste hartie stampilata pentru ciorna. Pentru elaborarea raspunsurilor, se acorda fiecarui candidat cate 15 minute, iar pentru sustinerea acestora în fata comisiei, cate 10 - 15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la aceste probe nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national.

Nivelul de competenta lingvistica de comunicare orala în limba romana, respectiv în limba materna se stabileste de comun acord de catre cei doi profesori examinatori.

Suplimentul descriptiv al certificatului de competenta contine descrierea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana, respectiv în limba materna ale candidatului si se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului.

Un elev care nu se prezinta la probele orale poate participa la probele scrise, însa nu poate promova examenul de bacalaureat.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Comorile Botoșaniului: Bisericuța veche de aproape trei secole în care creștinii își unesc și astăzi destinele! (Foto)

astăzi, 07:57
15

Aici, în urmă cu mai bine de un sfert de secol, în micuța bisericuță de lemn pășea Regele Mihai al României.Bisericuța de lemn din Brăești este de o frumusețe cuceritoa...

Joaca unui copil de 6 ani: Tone de furaje făcute scrum în curtea bunicilor! (Foto)

astăzi, 07:19
312

S-a întâmplat seara trecută, în localitatea Cristești. Îngrijorați că incendiul ar putea să se extindă, oamenii au sunat după ajutor. La fața locului au ajuns,...

Calendar ortodox: Credincioșii sărbătoresc astăzi a treia zi de Paști!

astăzi, 07:15
30

În această zi, oamenii obișnuiesc să meargă la biserică, pentru a participa la slujbă, sărbătorind Învierea Domnului, apoi vizitează cimitirele, pentru a aprinde lumânări c...