Politia Rutiera: Sfaturi pentru soferi, pentru circulatia pe timp de iarna!

Politia Rutiera: Sfaturi pentru soferi, pentru circulatia pe timp de iarna!
Politia Rutiera le recomanda conducatorilor de autovehicule ca atunci cand traverseaza zone unde partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda sa manifeste maximum de prudenta.

De asemenea, sa circule cu viteza redusa, sa mareasca distanta de siguranta in mers, sa utilizeze luminile de intalnire si sa evite efectuarea manevrelor in trafic- depasiri, treceri de pe o banda pe alta.

Soferii sunt rugati sa echipeze automobilul cu pneuri corespunzatoare, sa nu bruscheze comenzile masinii si sa adapteze permanent viteza la conditiile de drum.

Autovehiculele de peste 3,5 tone trebuie sa fie dotate cu lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Politia Rutiera le mai atrage atentia soferilor ca la circulatia in conditii de ploaie este necesar ca fiecare manevra in trafic sa fie efectuata numai dupa o temeinica asigurare, iar luminile de intalnire sa fie folosite pe timpul zilei, pe toate categoriile de sosele.

Pentru evitarea implicarii in accidente, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare.

Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lumânările lăsate nesupravegheate, pericol de incendiu. Pompierii vor fi la datorie în Noaptea de Înviere!

astăzi, 09:43
5

În Noaptea de Înviere şi de Paşte credincioșii vor aprinde lumânări sau candele în locuinţe. Pentru ca aceste sărbători să fie petrecute fără incidente, Inspectoratul...

Astăzi este (și) ziua salvatorilor din întreaga lume: La mulți ani, bravi pompieri!

astăzi, 08:54
50

Pe 4 mai se sărbătorește Ziua Internațională a Pompierilor. Ei sunt cei care aduc speranță atunci când totul pare pierdut Indiferent de limba pe care o vorbesc, de naționalitate sau de c...

Calendar Ortodox: Sfânta şi Marea Sâmbătă; Sf. Mc. Pelaghia; Sf. Monica, mama Fericitului Augustin

astăzi, 08:17
29

Pelaghia era o fecioară foarte frumoasă, înţeleaptă şi plină de frica lui Dumnezeu, şi însuşi fiul împăratului se logodise cu ea. Auzind sfânta de la creştini de M&ac...