145 de tone de sare pe strazile municipiului, la prima zapada!

145 de tone de sare pe strazile municipiului, la prima zapada!

   arhiva

Viceprimarul Florin Ghiorghita a apreciat pozitiv activitatea angajatilor Urban Serv la prima interventie pe strazile municipiului, odata cu prima zapada din aceasta iarna. Astfel, Ghiorghita spune ca s-a intervenit pe strazi incepand de ieri la amiaza, in 3 reprize. O repriza ieri la ora 16.00, una la 20.00 si una astazi, de la 6.00 dimineata.

"S-au scos absolut toate utilajele din depozit, dar preponderent au lucrat sararitele. Fiind prima ninsoare este de recomandat ca aceasta sa ajunga pe sare pentru a evita formarea poleiului pe care, daca se formeaza, nu il mai scoti. Ieri la 16.20 s-a lucrat doar cu sararite", a declarat Florin Ghiorghita.

Reprezentantul municipalitatii spune ca s-a folosit o cantitate impresionanta de sare. Mai exact, daca in general se consuma aproximativ 45-50 de tone, ieri s-au consumat 145 de tone.

"Nu am vrut sa ne lasam surprinsi, pentru ca a fost o ploaie care ingheta la nivelul solului. Asta s-a intamplat datorita inspiratiei si experientei oamenilor de la Urban Serv. Astfel, cand a inceput ploaia respectiva, ea cadea pe saramura deja formata pe asfalt. Astazi, de la 6 dimineata, dupa ce s-a mai o data cu sare, sararitele s-au retras si au intervenit plugurile la curatat. Daca nu va mai ninge, in cursul zilei de astazi strazile vor fi curate", a completat viceprimarul de Botosani.

Curatarea strazilor incepe cu zonele considerate prioritate zero, cum ar fi intrarile in oras sau strazile in panta, si anume intrarile dinspre Iasi si Suceava, dinspre Saveni si Roma, pentru ca pe aceste drumuri se poate crea polei si ambuteiaje. Apoi se intra pe Marchian, Calea Nationala si Bulevard si dupa aceea pe strazile laturalnice.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
422

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
254

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
68

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...