Harta oraşelor în care nu e "liber" la etnobotanice

Harta oraşelor în care nu e "liber" la etnobotanice

   Libertatea

Pentru că în România consumul de substanţe cu efect halucinogen a ajuns la cote alarmante în ultima perioadă, mai mulţi primari au încercat să oprească, prin decizii luate la nivel local, comercializarea acestora.

Mai multe primării din ţară au decis ca vânzarea etnobotanicelor să nu se mai facă "la liber", printre oraşele aşezate pe harta realizata de cotidianul Libertatea cele mai multe fiind din Moldova: Iaşi, Suceava, Bacău, Galaţi.

Astfel, la Iaşi, din cauza numeroaselor cazuri în care tinerii au ajuns la spital în stare gravă pentru că au consumat plante etnobotanice, autorităţile ieşene au decis, pe 19 noiembrie, suspendarea autorizaţiilor de funcţionare a "magazinelor de vise".

Alte primării, cum ar fi cele din Hunedoara, Petroşani şi Petrila, au interzis vânzarea plantelor etnobotanice la mai puţin de un kilometru de şcoli, de parcuri şi de lăcaşe de cult.

În Botoşani nu sunt interzise aceste magazine, deşi problema a fost ridicată de mai multe ori în cadrul Consiliului Local. Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, a declarat în ultima şedinţă CL că Poliţia monitorizează situaţia, existând deja arestări în acest sens printre comercianţii de astfel de produse.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mesajul prefectului Sorin Cornilă cu ocazia Sărbătorilor Pascale!

astăzi, 12:22
17

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani, a transmis un mesaj pentru botoșăneni cu ocazia Sărbătorilor Pascale.Redăm mai jos mesajul integral: „Dragi botoșăneni,...

Lumina Sfântă, miracol al ortodoxismului, va fi adusă sâmbătă seară de la Ierusalim şi distribuită tuturor parohiilor!

astăzi, 12:06
36

Lumina Sfântă, simbol al Învierii lui Iisus, va fi adusă şi în acest an de la Ierusalim, sâmbătă seara, de către părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul A...

FC Botoșani – FC Voluntari, astăzi de la ora 14:30

astăzi, 10:40
146

FC Botoșani și FC Voluntari se întâlnesc astăzi în etapa a opta a play-out-ului Superligii.Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Voluntari!FC Botoșani are un total de 2...