POFTA BUNA! Mere la cuptor

Merele coapte ne aduc aminte de perioada copilariei si de delicatesele bunicii. Gustul si mirosul lor inconfundabil pot face deliciul unei zile mohorate de toamna, in care merita sa te rasfeti cu un desert savuros, fara prea multe calorii.

Nu ai nevoie decat de niste ingrediente obisnuite, pe care le gasesti in bucatarie, iar timpul de preparare este foarte scurt.

Ingrediente:

- 8 mere mari
- o lingurita de scortisoara
- 100 g zahar
- 100 g stafide sau nuci
- 50 g unt
- 100 ml apa

Mod de preparare:

Spala merele, dar nu le curata de coaja. Indeparteaza cotorul cu ajutorul unui cutit circular, special pentru mere sau, daca nu ai o asemenea ustensila, foloseste un cutit mic de bucatarie, avand grija ca fructele sa nu se faramiteze.
Intr-un bol, amesteca zaharul, stafidele si scortisoara. De preferinta, alege zahar brut, nerafinat, deoarece este cu mult mai sanatos decat zaharul alb si fin. In plus, zaharul brut are un gust mai intens si mai placut. Pune merele intr-o tava, apoi umple-le cu amestecul obtinut din zahar, scortisoara si stafide (sau nuci, dupa gust).
Adauga cate o bucatica de unt pe fiecare mar, apoi toarna in tava o ceasca de apa, pentru a evita arderea fructelor. Acopera tava cu o folie de staniol, pentru ca merele sa se patrunda si sa-si pastreze sucul. Lasa preparatul la cuptor, la foc mic, timp de o ora.
Cand merele s-au copt, scoate tava si asteapta un sfert de ora ca fructele sa se raceasca. Optional, poti adauga frisca peste ele. (lifestyle.bzi.ro)

Pofta buna!


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...