POFTA BUNA! Mere la cuptor
Stiri Botosani Thursday, 28 October 2010 ActualitateNu ai nevoie decat de niste ingrediente obisnuite, pe care le gasesti in bucatarie, iar timpul de preparare este foarte scurt.
Ingrediente:
- 8 mere mari
- o lingurita de scortisoara
- 100 g zahar
- 100 g stafide sau nuci
- 50 g unt
- 100 ml apa
Mod de preparare:
Spala merele, dar nu le curata de coaja. Indeparteaza cotorul cu ajutorul unui cutit circular, special pentru mere sau, daca nu ai o asemenea ustensila, foloseste un cutit mic de bucatarie, avand grija ca fructele sa nu se faramiteze.
Intr-un bol, amesteca zaharul, stafidele si scortisoara. De preferinta, alege zahar brut, nerafinat, deoarece este cu mult mai sanatos decat zaharul alb si fin. In plus, zaharul brut are un gust mai intens si mai placut. Pune merele intr-o tava, apoi umple-le cu amestecul obtinut din zahar, scortisoara si stafide (sau nuci, dupa gust).
Adauga cate o bucatica de unt pe fiecare mar, apoi toarna in tava o ceasca de apa, pentru a evita arderea fructelor. Acopera tava cu o folie de staniol, pentru ca merele sa se patrunda si sa-si pastreze sucul. Lasa preparatul la cuptor, la foc mic, timp de o ora.
Cand merele s-au copt, scoate tava si asteapta un sfert de ora ca fructele sa se raceasca. Optional, poti adauga frisca peste ele. (lifestyle.bzi.ro)
Pofta buna!
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)
Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...
Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!
Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...
Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)
În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.81 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici