Autoritatile se pregatesc de iarna: "Mai pregătiţi sunt cei de la drumurile judeţene", spune prefectul

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit miercuri pentru a analiza stadiul pregătirilor pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor specifice pe timpul sezonului de iarnă, în conformitate cu Ordinul Prefectului nr. 223 din 21.10.2010.

Au prezentat rapoarte Secţia Drumuri Naţionale, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, SC NOVA APASERV SA, SC MODERN CALOR SA, SC E-ON GAZ Distribuţie, SC E-ON Moldova.

Potrivit raportului Secţiei de Drumuri Naţionale, din cele nouă drumuri, în lungime totală de 425 de km, 397 vor fi deszăpeziţi în iarna 2010+2011 de către SC UMB Bacău pe un contract subsecvent din contractul de întreţinere multianuală, diferenţa de 28 de km, respectiv DN 29B Botoşani Dorohoi, va fi deszăpezit cu personal şi utilaje proprii ale SDN.

În data de 13 septembrie, la sediul SDN, în prezenţa directorului Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi şi a delegatului SC UMB Bacău s-au stabilit utilajele de iarnă pe fiecare bază de deszăpezire şi punct de sprijin, în total 35. Acestea în cea mai mare parte sunt pregătite şi echipate pentru iarnă, restul problemelor fiind rezolvabile până la venirea iernii. Probleme sunt însă la asigurarea stocurilor de material antiderapant, care sunt sub 10%, a stocurilor de carburanţi, uleiuri si lubrifianţi, care sunt în jurul valorii de 10%.

În ceea ce priveşte Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri, pentru intervenţia pe cei 642 de km de drumuri, aceasta are pregătite 52 de utilaje, din care 15 proprii şi 37 închiriate. În ceea ce priveşte materialul antiderapant, acesta este în curs de aprovizionare.

Şefii Direcţiei de Sănătate Publică, Serviciului de Ambulanţă Judeţean, Inspectoratul Şcolar Judeţean, SC NOVA APASERV SA, SC MODERN CALOR SA, SC E-ON GAZ Distribuţie, SC E-ON Moldova au declarat de asemenea că instituţiile sau societăţile pe care le reprezintă sunt pregătite pentru activitatea de iarnă.

O problemă mai gravă există în ceea ce priveşte pregătirea şcolilor pentru sezonul rece, inspectorul general adjunct Daniel Botezatu semnalând că sunt unităţi şcolare care au stoc zero la combustibilii pentru încălzire. În acest sens se impun unele măsuri concertate de la nivel de judeţ pentru găsirea unor soluţii în timp real.

Prefectul judeţului, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a spus la finalul şedinţei că nu este pe deplin satisfăcut de stadiul pregătirilor pentru iarnă.

"Mai sunt lucruri de pus la punct, în principal privind stocurile de combustibili şi material antiderapant. De asemenea este important cu cine va lucra UMB Bacău, firma care are contract de deszăpezire pe drumurile naţionale, pentru a nu ne mai confrunta cu problemele de anul trecut. Ca de obicei, am constatat că mai pregătiţi sunt cei de la drumurile judeţene. Am făcut această analiză din timp pentru ca să nu spună ulterior că ne-a luat iarna pe nepregătite", a declarat prefectul Cristian Roman.


Radu Dorulet,
Consilier Cancelaria prefectului


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Educaţiei a pus demisia pe masa premierului: ”Nu dăm oameni afară, nu tăiem salariile!”

astăzi, 07:36

Ministrul Educaţiei, Daniel David, a declarat, luni seară, că, indiferent de măsurile care se iau în alte domenii, a cerut să nu fie daţi afară oameni din educaţie şi cercetare şi nici...

Dilema ardeleanului! (Foto, Video)

astăzi, 07:15

Un ardelean se duce să-i cumpere soției un sutien, dar nu știe mărimea. Vânzătoarea îl întreabă: - Cum are sânii, așa ca niște pepeni? - Nu, nu așe! V&acir...

Calendar ortodox, 1 iulie: Sf. Ier. Leontie de la Rădăuţi; Sf. Mc. doctori fără de arginţi Cosma şi Damian, cei din Roma

astăzi, 07:00

Sfântul Leontie s-a născut în veacul al 14-lea, în Rădăuţi, din părinţi creştini dreptmăritori. A fost tuns în monahism cu numele Lavrentie la Mănăstirea Bogdana, iar...