Alimente care scad şansele ca un bărbat să devină tată

Alimente care scad şansele ca un bărbat să devină tată
Unul din şase cupluri nu poate concepe un copil, arată statisticile de specialitate. Potrivit datelor, în 45 la sută dintre cazuri bărbaţii sunt responsabili de imposibilitatea de a avea urmaşi.

Un studiu recent al experţilor de la Centrul de Fertilitate al Spitalului din Massachusetts arată că alimentaţia joacă un rol important în conceperea unui copil, informează site-ul "healthday.com", precum Gandul.info.

Astfel, oamenii de ştiinţă susţin că bărbaţii care au o dietă bogată în grăsimi saturate prezintă un risc cu 40 la sută mai mare de a întâmpina probleme în a avea urmaşi. "Acest tip de grăsimi au un efect negativ asupra calităţii lichidului seminal bărbătesc. Distrug calitatea spermei şi scad numărul de spermatozoizi fertili, modificându-le forma şi mărimea", spune coordonatorul studiului dr. Jill Attaman, specialist în obstetrică - ginecologie şi biologie reproductivă.

Lista neagră: cartofii prăjiţi, maioneza şi fast-foodul

Carnea de porc, carnea de vită şi carnea de miel trebuie să fie şi ele evitate mai ales de bărbaţii care îşi doresc să devină taţi. Specialiştii americani menţionează că zincul este un mineral care protejează lichidul seminal, deoarece previne distrugerea calităţii spermatozoizilor. Stridiile sunt o sursă bogată de zinc.

În acelaşi timp, acizii graşi Omega 3 şi 6 - grăsimi "bune" - sunt componente importante ale membranelor celulelor din spermă şi influenţează abilitatea spermatozoizilor de a fertiliza un ovul, explică dr. Attaman.

Ouăle fac şi ele parte dintre alimentele pe care specialiştii le recomandă barbaţilor care îşi doresc copii. Pe lângă faptul că sunt afrodisiace, ouăle conţin şi proteine de bună calitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
8

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
32

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
37

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...