Plimbareti pe banii nostri: Sute de mii de lei cheltuiti de parlamentari fara ca ei sa dea socoteala

Plimbareti pe banii nostri: Sute de mii de lei cheltuiti de parlamentari fara ca ei sa dea socoteala
Parlamentarii romani au cheltuit in 2015 peste 2 milioane de lei pe deplasari in strainatate. S-au plimbat in SUA, Mexic sau Japonia, dau au uitat sa dea socoteala pentru banii cheltuiti, asa cum prevad reglementarile legale in vigoare.

De exemplu, Valeriu Zgonea, presedintele Camerei Deputatilor, a cheltuit in luna februarie circa 30.000 de lei pentru o deplasare de patru zile in Israel, dar pe site-ul Camerei Deputatilor nu exista nicio informatie legata de ce-a facut el acolo, informeaza Digi24.

Circa 31.000 de lei a cheltuit si deputatul Mircea Lubanovici pe o vizita de 8 zile efectuata in SUA in luna septembrie. Si acesta a uitat sa prezinte un document justificativ pentru banii cheltuiti, informeaza sursa citata.

Aproape 59.000 de lei au cheltuit doi deputati pentru sapte zile petrecute in SUA in luna mai, insa contribuabilul care i-a trimis in Parlament nu poate afla despre cine este vorba, pentru ca pe site-ul Camerei nu scrie.

In schimb, se stie ca liberalii Viorica Marcu si Ion Cristinel Marian au cheltuit peste 40.000 de lei in luna martie tot in timpul unei vizite in SUA. Cei doi deputati spun ca s-au informat de la sursa despre egalitatea de sanse.

Cea mai mare suma cheltuita intr-o deplasare externa facuta anul acesta a fost de 120.000 de lei. Cinci deputati, Ioan Stan, Ionel Palar, Dumitru Oprea, Bogdan Ciuca si Gheorghe Marin, au mers in luna aprilie in Vietnam pentru 10 zile. Care a fost subiectul vizitei?

"Dezvoltarea durabila a fost atunci si am participat la schimbarile climaterice si astea", a explicat Ioan Stan (PSD).

Alte 60.000 de lei au fost cheltuiti de doi deputati in luna iunie, pentru o vizita de trei zile in Japonia. Nici ei n-au gasit timpul necesar sa prezinte informarea cu privire la modul in care au cheltuit banul public.

Lista continua cu vizite in Mongolia (55.000 lei), SUA (42.000 lei) sau Mexic (89.000 lei). Niciuna dintre ele nu este insotita de informarile necesare, asa ca nu se stie cine a mers acolo si de ce.

In total, deputatii au cheltuit anul acesta, pana in luna octombrie, peste 2 milioane de lei. Nu se stie ce s-a intamplat ulterior, pentru ca pe site-ul Camerei nu mai apare nicio informatie in legatura cu deplasarile externe.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

E prima dată când s-a întâmplat așa ceva: Pacient cu AVC transferat cu elicopterul de la Cluj la Suceava pentru a fi salvat!

astăzi, 15:25
24

La Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost transferat de la Cluj Napoca un pacient cu AVC, fiind prima solicitare de acest fel de la un centru universitar.Potrivit purtătorului de c...

Post vacant într-o parohie din Botoșani, se caută preot pentru 230 de familii!

astăzi, 12:42
285

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a actualizat, pe 3 mai 2024, lista cu parohiile vacante pentru care pot opta pentru transfer doar preoții din cadrul Eparhiei Iașilor care întrunesc condiții...

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
299

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....