Luni a avut loc conferinţa de lansare a proiectului, la care au participat preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Botoşani, Romeo Floareş, city managerul Adriana Zăiceanu, reprezentanţi ai Primăriei Botoşani, ai Prefecturii, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor din Republica Moldova.
Pe lângă reabilitarea propriu zisă a spaţiilor unde producătorii vor putea să îşi vândă marfa, la Piaţa Viilor va fi creat şi un colţ expoziţional pentru produse fabricate în zona transfrontalieră.
În cadrul proiectului vor fi realizate lucrări de amenajare, igienizare şi dotare.
.jpg)
.jpg)
Capacitatea de ocupare a pieţei şi perimetrul vor fi mărite astfel încât să poată funcţiona pe întreaga perioadă a anului, fără întreruperi din cauza vremii nefavorabile.
După modernizare, Piaţa Viilor va avea o suprafaţă totală de 1.311 metri pătraţi, platoul acoperit va fi extins cu structură metalică, va fi realizat un acoperiş din panouri termoizolante, şi se vor crea cinci accese separate pentru persoane.
Spaţiul în care în prezent funcţionează piaţa va fi închis cu panouri termoizolante şi tâmplărie din profile de aluminiu cu geam termoizolant.
Durata de implementare a proiectului este de 22 de luni, pe lângă reabilitarea Pieţei Viilor urmând a fi creat un parc logistic agro-industrial în raionul Sîngerei din Republica Moldova, crearea şi dezvoltarea unei pieţe transfrontaliere online, promovarea produselor fabricate în zona transfrontalieră pe pieţele internaţionale.
Grupul ţintă al proiectului îl constituie producătorii agricoli din raionul Sângerei, cei din judeţul Botoşani şi din Regiunea Odessa-Ucraina.
Din Botoşani partenerii din cadrul acestui proiect sunt Camera de Comerţ şi Primăria Botoşani.
Reabilitarea Pieţei Viilor costă circa 200.000 de euro, urmând a fi organizată licitaţia în vederea desemnării constructorului.
.jpg)