Afacerişti din Botoşani, condamnaţi pentru evaziune fiscală!

Afacerişti din Botoşani, condamnaţi pentru evaziune fiscală!
Administratora unei firme din Botoşani, Dorina Dumitraş, a fost condamnată, luni, de magistraţii Tribunalul Botoşani la trei ani de închisoare cu executare după ce a fost judecată pentru evaziune fiscală.

În acelaşi dosar a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de şase ani şi Emil Rotariu.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2006-2008 Dorina Dumitras si Emil Rotariu, in calitate de administratori la societatile Crisandi SRL si Emro Impex SRL prin inregistrarea in contabilitate a unor cheltuieli nereale au prejudiciat statul cu suma de 748.500 de lei.

Mai mult, potrivit oamenilor legii, pe parcursul cercetarilor, Dorina Dumitras s-a sustras urmaririi penale refuzand in acelasi timp sa puna la dispozitia anchetatorilor documentele fiscale.

“Obligă inculpata Dumitraş Dorina, în solidar cu partea responsabilă civilmente S.C. CRISANDI S.R.L. Botoşani, să plătească Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, care s-a subrogat prin efectul legii în drepturile şi obligaţiile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşani, suma de 21.215 lei, din care 9698 lei impozit pe profit, şi 11.516 lei accesorii aferente TVA, plus dobânzi şi penalităţi, obligă inculpaţii în solidar, în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Emrro Impex Srl Botoşani, să plătească Statului Român, prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, reprezentată de Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi, care s-a subrogat prin efectul legii în drepturile şi obligaţiile Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Judeţene Botoşani, suma de 612.769 lei, din care 369.632 lei impozit pe profit şi 243.137 lei accesorii aferente-TVA, plus dobânzi şi penalităţi. Menţine măsurile asigurătorii dispuse prin Ordonanţa nr.1282/P/2009 din 15 iunie 2010 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani prin care s-a instituit sechestrul asigurător asupra unor bunuri imobile aparţinând inculpatului Rotariu Emil şi părţii responsabile civilmente SC Crisandi SRL", se arată pe site-ul Tribunalului Botoşani.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

Dorina Dumitraş a fost condamnată şi în luna noiembrie, anul trecut, la doi ani de închisoare cu suspendare după ce a fost judecată într-un alt dosar, tot pentru evaziune fiscală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
130

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
888

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
420

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...