Proiectul de SUCCES al unui preot. Elevi pregătiţi în biserică

Proiectul de SUCCES al unui preot. Elevi pregătiţi în biserică
Mai mulţi elevi studiază pentru BAC 2014 într-o biserică din Focşani. Este incredibila poveste a unui preot şi a unei echipe de şapte cadre didactice care oferă cursuri gratuite.

Elevii care studiază pentru bacalaureat în Biserica "Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanu" sunt tot mai mulţi. Materiile la care tinerii primesc meditaţii din partea profesorilor voluntari sunt matematica, limba română, biologia, geografia şi istoria.

Este incredibila poveste a unui preot şi a unei echipe de şapte cadre didactice care oferă cursuri gratuite în Biserica Capelei Militare a Garnizoanei Focşani.

Zilnic, peste 30 de elevi păşesc pragul micului lăcăş de cult, după terminarea orelor, ca să se pregătească pentru unul dintre cele mai importante examene ale vieţii lor şi anume BACALAUREAT 2014.

Mediatizarea proiectului a făcut neîncăpătoare bisericuţa din lemn de langă unitatea Militară 282 Mecanizată "Unirea Principatelor", iar în prezent peste 30 de elevi de-a XII-a se prezintă la cursurile gratuite oferite de o echipă de profesori inimoşi.

Proiectul educaţional, unic în ţară, menit să vină în sprijinul unor tineri care aveau nevoie de ajutor pentru a-şi crea un drum solid în viaţă, a început  în urmă cu un an iar rezultatele au fost peste aşteptări: 14 elevi sunt deja studenţi la "buget".

Pentru a fi siguri de reuşită sută la sută, pregătirea pentru BACALAUREAT 2014 a început mai devreme pentru această nouă serie de elevi. "Acest proiect este extraordinar pentru copii. Poate nu au posibilitatea toţi să ajungă undeva să se pregătească sau să facă ceva în plus", spune profesoara Gherghina Felea, un om care îşi dedică timpul acestor cursuri fără să ceară nimic în schimb.


realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Pompieri chemați în ajutor pentru a salva o pisică dintr-o fântână! (foto, video)

astăzi, 19:50
18

Intervenție specială a pompierilor botoșăneni, sâmbătă după-amiază. Salvatorii au fost solicitați să intervină în zona de case de la Hudum pentru a salva o pisică dintr-o f&aci...

Ana Maria Furtună a dispărut de la domiciliu de trei zile, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 19:38
68

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere de 31 de ani  din satul și comuna Hilișeu Horia, care a părăsit domiciliul la data de 15 mai a.c.,  ...

„Arta, expresia sufletului”, expoziție a Liceului de Artă „Ştefan Luchian”, la Muzeul de Etnografie Botoşani (Foto)

astăzi, 19:10
26

Artele vizuale (pictura, sculptura, gravura şi desenul) devin un instrument important de acordare a propriului eu creator la pulsul lumii contemporane, o descoperire a firescului ascuns în cuvi...