Peste o sută de cazuri COVID în Botoșani și patru decese. Alte două comune au depășit pragul de 3 infectări la mie

Peste o sută de cazuri COVID în Botoșani și patru decese. Alte două comune au depășit pragul de 3 infectări la mie

Alte 135 de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-au raportat și patru decese în rândul pozitivilor.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 4227, miercuri, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active a crescut la 1460. La nivel județean, se atinge o incidență de 2,68 per mia de locuitori.

Municipiul Botoșani prezintă la ora actuală o rată de infectare de 5,79, în vreme ce Dorohoi a devansat la 2,89. Comuna Adășeni figurează cu un raport de 8,93 per mia de locuitori, Curtești cu 4,22, iar Suharău cu 3,63. Încă pe scenariu „roșu”, la fel ca celelalte cinci unități administrativ-teritoriale evidențiate, comuna Văculești a scăzut la 1,46.

De asemenea, miercuri s-a depășit pragul critic de 3 infectări la mia de locuitori și în localitățile Pomârla (3,02) și Stăuceni (3,19), însă autoritățile nu impun încă restricții suplimentare, motivând că sunt comunități mai mici numeric, iar incidențele nu au un impact imediat în cadrul lor.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 163 de decese, dintre care patru declarate în ultimele 24 de ore. Bilanțul vindecaților este de 2604.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 86 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

_________________

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 9.799 de cazuri noi de COVID-19. Crește și numărul deceselor din cauza infecțiilor cu coronavirus și atinge un nou record. Alți 203 români au murit după ce s-au îmbolnăvit. La terapie intensivă sunt internați 1.092 de pacienți COVID.

Până miercuri, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Accident rutier frontal. O persoană a murit și alte trei au fost rănite, inclusiv un copil

astăzi, 15:20
189

Patru persoane au fost rănite în timpul unui accident rutier petrecut, vineri, pe drumul național 29D Botoșani-Trușești, în intersecție cu tronsonul de legătură cu localitatea Ion...

Botoșăneni care veneau din Marea Britanie, prinşi pe Aeroportul Internaţional din Iaşi cu adeverinţe de vaccinare false

astăzi, 15:00
110

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport din Iaşi și medici din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică au depistat adeverinţe ce purtau însemnele autorit...

Încă un caz de infectare cu COVID-19 depistat în Botoșani. Incidențele de vineri

astăzi, 14:14
176

Un singur nou caz de infecție cu virusul COVID-19 a fost depistat în Botoșani, în ultimele 24 de ore, arată datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP).Potrivit st...