Peste o sută de cazuri COVID în Botoșani și patru decese. Alte două comune au depășit pragul de 3 infectări la mie

Peste o sută de cazuri COVID în Botoșani și patru decese. Alte două comune au depășit pragul de 3 infectări la mie

Alte 135 de persoane au fost diagnosticate cu această afecțiune, în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP). În același interval temporal, s-au raportat și patru decese în rândul pozitivilor.

Bilanțul botoșănenilor infectați s-a ridicat la 4227, miercuri, potrivit statisticii DSP. Numărul cazurilor active a crescut la 1460. La nivel județean, se atinge o incidență de 2,68 per mia de locuitori.

Municipiul Botoșani prezintă la ora actuală o rată de infectare de 5,79, în vreme ce Dorohoi a devansat la 2,89. Comuna Adășeni figurează cu un raport de 8,93 per mia de locuitori, Curtești cu 4,22, iar Suharău cu 3,63. Încă pe scenariu „roșu”, la fel ca celelalte cinci unități administrativ-teritoriale evidențiate, comuna Văculești a scăzut la 1,46.

De asemenea, miercuri s-a depășit pragul critic de 3 infectări la mia de locuitori și în localitățile Pomârla (3,02) și Stăuceni (3,19), însă autoritățile nu impun încă restricții suplimentare, motivând că sunt comunități mai mici numeric, iar incidențele nu au un impact imediat în cadrul lor.

Până la această oră, în rândul botoșănenilor infectați cu noul coronavirus, s-au înregistrat 163 de decese, dintre care patru declarate în ultimele 24 de ore. Bilanțul vindecaților este de 2604.

În intervalul precedent, fuseseră depistate 86 de cazuri de infectare cu Sars-CoV-2, la nivelul județului.

_________________

În ultimele 24 de ore, au fost depistate 9.799 de cazuri noi de COVID-19. Crește și numărul deceselor din cauza infecțiilor cu coronavirus și atinge un nou record. Alți 203 români au murit după ce s-au îmbolnăvit. La terapie intensivă sunt internați 1.092 de pacienți COVID.

Până miercuri, 11 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 324.094 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

218.086 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Spune-ne opinia ta