Peste 12.500 de tigarete de contrabanda, descoperite de politisti si lucratori ai Garzii Financiare Botosani

Peste 12.500 de tigarete de contrabanda, descoperite de politisti si lucratori ai Garzii Financiare Botosani
Marti s-au desfasurat in municipiul Dorohoi si comunele limitrofe acţiuni comune ale poliţiştilor şi lucrătorilor Gărzii Financiare-Secţia Botoşani, peste 12.500 de tigarete de contrabanda fiind descoperite in masinile a doi dorohoieni.

În ziua de 13 iulie, în jurul orei 12.2o, poliţiştii din municipiul Dorohoi, acţionând împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Financiare Botoşani, au depistat în trafic pe strada Progresul din municipiu autoturismul marca Volkswagen Bora, aparţinând lui G. Constantin-Iulian, în vârstă de 34 ani, din Dorohoi.

Efectuându-se controlul autoturismului, a fost găsită ascunsă într-un locaş special amenajat între spătarul banchetei şi portbagaj, cantitatea de 508 pachete de ţigări (10.160 ţigarete), având aplicate timbre de marcaj Republica Moldova.

Proprietarul autoturismului nu poseda documente de provenienţă pentru cantitatea de ţigări transportată. Din conţinutul documentelor prezentate, între care paşaportul personal, s-a stabilit că G. Constantin Iulian s-a deplasat în ziua de 13.07.2010 în Republica Moldova, prin vama Rădăuţi Prut-Lipcani.

Acesta, întrucât avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice suspendat, era însoţit de Z. Aurel-Alin de 26 de ani, din municipiul Dorohoi, care conducea autoturismul.

În cauză se efectuează cercetări faţă de G. Constantin Iulian pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării şi ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, cantitatea de ţigări  fiind indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

În cadrul aceleeaşi acţiuni, pe D.N.29A, în localitatea Dumbrăviţa, comuna Ibăneşti, a fost depistat T. Aurel, de 43 de ani, din municipiul Dorohoi, care transporta în autoturismul marca Opel Zafira cantitatea de 120 pachete (2.400 ţigarete) cu timbru de marcaj Republica Moldova, fără a avea asupra sa documente de provenienţă.

Împotriva acestuia reprezentanţii Gărzii Financiare Botoşani au dispus sancţionarea contravenţională conform O.G. 92/2003 privind codul de procedură fiscală, cu amendă în valoare de 20.000 lei şi confiscarea întregii cantităţi de ţigări.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
293

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
436

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
568

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...