Peste 100 de misiuni ale pompierilor în minivacanța de Sfânta Maria. Șeful ISU: „Ne confruntăm cu o lipsă de responsabilitate a unor cetățeni” (video)

A fost minivacanță pentru unii dintre noi, însă pentru salvatorii botoșăneni au fost zile de foc și încărcate cu misiuni pentru siguranța cetățenilor.

În minivacanța prilejuită de Adormirea Maicii Domnului pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani au participat la un număr de 104 misiuni.

Din cele 104 misiuni, 75 au fost specifice asistenței medicale de urgență SMURD și 19 au reprezentant îndepărtarea unor elemente căzute pe carosabil și prezența la evenimente sportive și religioase. În această perioadă au fost și 10 incendii la care salvatorii botoșăneni au intervenit prompt.

„Aici vreau să apreciez și să felicit personalul Inspectoratului pentru că nu au fost situații care să agraveze incendiul la momentul respectiv. Pompierii au reușit să salveze locuințele și proprietățile învecinate”, a declarat colonel Dan Decebal Muraru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani.

Pe de altă parte, șeful ISU atrage atenția asupra incendiilor de vegetație uscată și, deși au fost numeroase avertizări de caniculă, oamenii nu respectă legislația în vigoare.

Cu toate că au fost și avertizări și atenționări de caniculă și manifestarea unor fenomene nowcasting în această perioadă, ne confruntăm cu o lipsă de responsabilitate a unor cetățeni și vedem că încă se produc incendii de vegetație la nivelul județului Botoșani”, a completat colonel Dan Decebal Muraru.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

astăzi, 12:44

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...

Spitalul „Mavromati” luat cu asalt de „stranierii” veniți în concendiu la Botoșani! (video)

astăzi, 10:09

În cele trei luni de vară numărul pacienților străini care au beneficiat de consultații sau intervenții medicale în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” a fost unul ri...

Ce spune un medic din Botoșani despre bețișoarele de urechi! „Atenție, mămici...” (video)

astăzi, 09:23

Doctor Codrin Grozavu, medic primar ORL în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a vorbit și despre „faimoasele” bețișoare de urechi pe care le găsim...