Mii de botoșăneni au ajuns în punctele de prim ajutor din cauza caniculei! (video)

La nivelul județului Botoșani au fost constituite un număr de 182 de puncte de hidratare și 166 de puncte de prim ajutor pe fondul caniculei.

Colonel Dan Decebal Muraru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani, a declarat că a început perioada de caniculă în județul nostru, un număr de 907 persoane au beneficiat de îngrijiri în punctele de prim ajutor medical.

De asemenea, 1775 de persoane au beneficiat de asistență în punctele de hidratare.

De la începutul lunii iulie, întreaga țară s-a confruntat cu perioade de caniculă intensă și disconfort termic extrem de ridicat, iar nopțile au fost tropicale. Pe lângă caniculă am mai avut parte și de perioade de instabilitate atmosferică.

Vreau să vă expun faptul că la nivelul județului sunt constituite un număr de 166 de puncte de prim ajutor, respectiv un număr de 182 de puncte de hidratare. De când s-a început perioada de raportare a situațiilor, respectiv 12 iulie 2024, vreau să vă comunic faptul că au fost asistate un număr de 907 persoane la nivelul punctelor de prim ajutor medical și respectiv 1775 de persoane au beneficiat de asistență în acele puncte de hidratare”, a declarat colonel Dan Decebal Muraru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani.

Mai mult decât atât, județul Botoșani este printre cele mai afectate de lipsa apei. Societatea de apă Nova Apaserv anunță avarii după avarii și restricții după restricții, iar cetățenii sunt tot mai afectați.

Dovadă și faptul că salvatorii botoșăneni au fost solicitați să transporte apă potabilă de 75 de ori, iar apă menajeră pentru nevoile oamenilor de 136 de ori.

De asemenea, au fost efectuate 75 de transporturi de apă potabilă și 136 de transporturi de apă menajeră pentru nevoile comunității”, a completat colonel Dan Decebal Muraru.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani deschide stagiunea cu o premieră: L.M.A., spectacol cu, pentru și despre adolescenți! (foto, video)

astăzi, 12:44

Este vorba despre „L.M.A.” de Selma Dragoș, în regia Deliei Gavlițchi. Regia artistică: Delia Gavlițchi, Scenografia: Tȕnde Tomos, Coregrafia: Victoria Bucun, Sound design: Adri...

Spitalul „Mavromati” luat cu asalt de „stranierii” veniți în concendiu la Botoșani! (video)

astăzi, 10:09

În cele trei luni de vară numărul pacienților străini care au beneficiat de consultații sau intervenții medicale în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” a fost unul ri...

Ce spune un medic din Botoșani despre bețișoarele de urechi! „Atenție, mămici...” (video)

astăzi, 09:23

Doctor Codrin Grozavu, medic primar ORL în cadrul Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani, a vorbit și despre „faimoasele” bețișoare de urechi pe care le găsim...