Pescar din Republica Moldova, reţinut de poliţiştii de frontieră botoşăneni

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră RădăuÅ£i Prut au întocmit dosar penal pe numele unui cetăţean moldovean, care a trecut ilegal frontiera de stat dintre Moldova ÅŸi România.

În data de 29 aprilie a.c., în jurul orelor 06.00, în cadrul unei acÅ£iuni de colaborare cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, poliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră RădăuÅ£i Prut  au fost informaÅ£i de către omologii moldoveni că au observat un cetăţean care a intrat în apa râului Prut ÅŸi există posibilitatea ca acesta să încerce să intre ilegal pe teritoriul României.

 În scurt timp poliÅ£iÅŸtii de frontieră din cadrul Sectorului PoliÅ£iei de Frontieră RădăuÅ£i Prut s-au deplasat la faÅ£a locului ÅŸi au procedat la reÅ£inerea ÅŸi legitimarea persoanei.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova ÅŸi din declaraÅ£iile persoanei, poliÅ£iÅŸtii de frontieră au stabilit că aceasta este cetăţeanul din R. Moldova, Ruslan U., în vârstă de 30 ani. Bărbatul a declarat că în timp ce desfăşura activităţi de pescuit ilegal, pe malul moldovenesc al râului Prut, a fost depistat de poliÅ£iÅŸtii de frontieră ÅŸi pentru a nu fi sancÅ£ionat de către aceÅŸtia a trecut ilegal frontiera de stat din R.Moldova în Romania.

PoliÅ£iÅŸtii de frontieră i-au întocmit bărbatului dosar penal sub aspectul săvârÅŸirii infracÅ£iunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar la finalizarea cercetărilor a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

astăzi, 20:35

Activitatea face parte din cadrul proiectului educaÈ›ional interinstituÈ›ional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului È™colar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

astăzi, 20:00

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienÅ£e pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancÅ£iuni contravenÈ›ionale, din care 2 avertismente È™i 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

astăzi, 19:20

Prin excepÈ›ie de la prevederile art. 21, 27 È™i 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale È™i întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcÈ›io...