Persoane dispărute și date în urmărire națională sau internațională, depistate cu ajutorul aplicației e-Dac la Botoșani! (video)

Polițiștii botoșăneni au fost dotați cu terminale mobile cu aplicația e-Dac pentru verificarea în baza de date a MAI a identității unei persoane. 

De la începutul lunii aprilie 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani au fost dotați cu terminale mobile, având instalată aplicația e-DAC.

Aplicația e-DAC este un instrument util oamenilor legii pentru stabilirea identității persoanei și a verificării eventualelor semnalări cu privire la această bază de date din componența sistemelor informatice ale Ministerului Afacerilor de Interne (MAI).

Potrivit reprezentanților IPJ Botoșani, de la 1 aprilie până la finalul lunii iunie, au fost efectuate un număr de 45.900 de verificări.

În perioada menționată au fost obținute un număr de 92 de hit-uri (rezultate pozitive), cu ajutorul acestui instrument modern fiind depistate o persoană urmărită național și internațional, două persoane dispărute, șapte persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară, precum și bunuri căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul dosarelor penale”, a declarat comisar șef de poliție Tudor Costîn, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Doctorii care vor să facă parte din Colegiul Medicilor Botoșani, printre dosarele validate este și cel al Monicăi Adăscăliței! (foto)

Friday, 6 September 2024

Au fost depuse 15 candidaturi pentru funcțiile de membru în Consiliul Județean al Colegiului Medicilor din Botoșani. Dintre cele 15 candidaturi, una a fost respinsă, iar restul au fost ad...

Videoclip scandalos cu o gașcă de tineri din Botoșani, versuri cu amenințări: „Noi suntem Centrul Vechi și vă dăm cu macete în cap” (video)

Thursday, 5 September 2024

Un videoclip în care apar mai mulți tineri a fost viralizat pe rețelele de socializare. În videoclip, tinerii rostesc versuri despre Centrul Vechi și despre cum vin cu „toat...

Detalii din cadrul anchetei în care fiul unui om de afaceri din Botoșani a fost bătut în Centrul Vechi! (video)

Thursday, 5 September 2024

Zona Centrului Vechi este cunoscută de toți locuitorii Botoșaniului ca fiind o zonă fierbinte și prin care se recomandă să nu treci la lăsarea serii. „Nu a reieșit risc iminent&rdquo...