Pericol pe raul Prut!

Pericol pe raul Prut!

   Mediafax

Râul Prut continuă să crească! Peste 100 de persoane au fost avertizate să fie pregătite de evacuare. Astăzi, 28 iunie 2010, ora 9.00, la intrarea în ţară (Oroftiana) măsura 742 cm, cu 92 cm peste cota de pericol, în creştere cu 1 cm faţă de ora precedentă.

La Rădăuţi Prut, potrivit măsurătorilor efectuate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, cota de inundaţie a fost depăşită cu 74 cm, fiind în creştere. Până la cota de pericol mai sunt 116 cm. În aval de barajul Stânca – Costeşti, Prutul măsura la aceeaşi oră 363 cm, cu 63 cm peste cota de inundaţie.

Având în vedere cantitatea de apă pe care râul Prut o aduce în ţară, dar şi faptul că în unele denivelări din lunca Prutului apa nu s-a retras după viitura de săptămâna trecută, există riscul ca suprafeţele inundate să crească faţă de viitura precedentă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani, împreună cu autorităţile locale din localităţile Rădăuţi şi Rediu, au informat populaţia despre riscul inundaţiilor şi desfăşoară în continuare acţiuni de protejare a locuinţelor şi bunurilor.

Peste 100 de persoane (92 adulţi şi 12 copii) din localităţile Rădăuţi Prut şi Rediu (comuna Rădăuţi Prut) au fost avertizate să fie pregătite pentru evacuare, în cazul în care cotele râului Prut vor ajunge la locuinţele lor, în total peste 36 case. O parte dintre aceştia se vor duce la imobilele proprietate (12), construite după inundaţiile din 2008 într-o zonă fără risc. Celelalte persoane au afirmat că, în caz de evacuare, vor pleca la rude.

Menţionăm faptul că, la această oră, apele revărsate ale Prutului au inundat doar terenurile din lunca râului. Nu sunt locuinţe inundate şi nici persoane evacuate.

Echipaje ale I.S.U. au monitorizat şi în noaptea de 27 spre 28 iunie, râul Prut, atât la Oroftiana, cât şi la Rădăuţi Prut.


Compartimentul Informare şi Relaţii Publice ale I.S.U. Botoşani


 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
13

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
73

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...