Ai iPhone? Esti urmarit 24/24!

Ai iPhone? Esti urmarit 24/24!
Cea mai mare companie de tehnologie a lumii va putea rivaliza în curând cu Agenţia Naţională de Securitate, in ceea ce priveste capacitatea sa de a-i urmări pe americani folosindu-le telefoanele mobile.

Apple Inc. urmăreste acum în timp real localizarea geografică "precisă" a iPhone-urilor, iPad-urilor şi a computerelor Macintosh - si si-a determinat clientii, in necunoştinţă de cauză fiind, să semneze ca vor fi urmăriti prin efectuarea unei mici modificari, greu de observat, la limba, în aplicatii.

"Partenerii şi detinatorii de licenţa" ai companiei vor avea acum posibilitatea de a colecta şi stoca date despre locaţia dumneavoastră.

Noua politica de confidenţialitate Apple vine in urma unei noi aplicatii - "Găsiţi-mi iPhone-ul", aprobata de companie, care permite utilizatorilor sa-si  recupereze telefoanele pierdute, cu ajutorul serviciilor de localizare AT & T.

Urmărirea locaţiei consumatorilor digitali nu este nimic nou. Site-urile primesc in mod curent informatii despre locatiile utilizatorilor lor, în scopul transmiterii coordonatelor corecte pentru materilalele publicitare.

Totusi noii termeni şi noile condiţiile Apple îi permit să stocheze informaţii despre locaţiile exacte ale utilizatorilor, ceea ce inseamna ca intruziunea in viaţa noastra privata a ajuns la un nivel mult mai ridicat.. Site-urile pot comunica locaţiile utilizatorilor, până la codul poştal, în general, dar ei nici nu stocheaza si nici nu urmaresc locaţii exacte – ceea ce Apple si AT & T pot face, cu o exactitate de pana la aprox. 3 metri.

AT & T, dacă vă amintiţi, a fost un participant activ în programul Agentiei Nationale de Securitate de interceptare fara mandat, care permite guvernului SUA sa monitorizeze numerele de telefon apelate de către cetăţenii săi în străinătate. (Articol complet AICI)
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
17

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
96

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
23

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...