Perchezitii la Ministerul Transporturilor si la CFR: 200 de functionari ridicati de politisti - controlori, directori si inspectori!

Perchezitii la Ministerul Transporturilor si la CFR: 200 de functionari ridicati de politisti - controlori, directori si inspectori!
Perchezitiile se fac si la regionala Iasi. Sunt vizati chiar si directori din CFR, existând indicii ca acestia primeau mita drept cota parte din spaga luata de "nasi" de la calatorii fara bilet.

Politia a retinut circa 200 de functionari ai Ministerului Transporturilor si ai CFR, care sunt banuiti de luare si dare de mita, cei mai multi fiind controlori de tren. Alaturi de controlori, au fost retinuti 4 directori si 16 inspectori din CFR.

Perchezitiile sunt rezultatul unei anchete care dureaza din noiembrie 2011. Sunt vizati chiar si directori din CFR, existând indicii ca acestia primeau mita drept cota parte din spaga luata de "nasi" de la calatorii fara bilet.

Perchezitiile se fac si la sediul regionalelor Brasov, Craiova si Iasi, dar si la domiciliul unor persoane suspecte. Persoanele retinute sunt duse la Brasov, actiunea fiind organizata de catre procurorii brasoveni si de catre Politia Transporturi.

Stefan Roseanu, directorul CFR Calatori, a precizat ca nu stia de existenta unei anchete de o asemenea amploare, dar a admis ca circulatia fara bilet pe trenuri este o problema importanta, circa 20-30% dintre calatorii CFR merg fara bilet, fapt ce cauzeaza un prejudiciu de circa 40.000.000 lei anual.

În paralel cu ancheta judiciara, CFR va desfasura propria ancheta ce ar putea duce la sanctiuni severe. "Vom aplica si noi dispozitiile interne. Se va ajunge pâna la suspendare, normal sau desfacerea contractelor de munca", a declarat Roseanu.

Conform unor informatii prezentate de România TV, sefii Corpului de Control din minister stiau de practica endemica a luarii de mita in trenuri, insa nu au fost luate masuri disciplinare. "Umblam la procedurile interne de lucru si vrem ca metodele de verificare sa fie cât mai bune. Important este ca, pe viitor, sa nu mai existe musamalizari la vârf", a spus Roseanu.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
261

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
112

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
119

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...