PERCHEZIŢII DNA - Victor Mihalachi: Acuzaţiile sunt "total nefondate şi nereale, simple speculaţii"

Victor Mihalachi, administratorul unic al SC Victor Construct SRL, neagă orice implicare în dosarul deschis de DNA privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupţie, comise în perioada  2010-2014 şi având în centrul cercetărilor pe fostul preşedinte CJ şi lider PNL Botoşani, Florin Ţurcanu.

"Aduc la cunostinta faptul ca informatiile prezentate in data de 23.09.2015 privind eventuala mea implicare in "intelegeri" pentru plata unor lucrari executate - beneficiar fiind Consiliul Judetean Botosani - sunt total nefondate si nereale, reprezentand simple speculatii", a menţionat Victor Mihalachi, administrator al SC Victor Construct SRL, conform unui comunicat de presă remis Ştiri.Botoşani.Ro.

Reamintim că miercuri, 23 septembrie 2015, procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Suceava au efectuat percheziţii la Cosiliul Judeţean Botoşani şi la sediul PNL Botoşani, într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni de corupție și  asimilate celor de corupţie, comise în perioada  2010-2014.

În aceeaşi zi, pe un site naţional de ştiri au apărut informaţii privind cercetările DNA, informaţii care fac referire la mai multe nume care ar fi implicate în acest dosar, unul dintre acestea fiind Victor Mihalachi:

"După preluarea mandatului de preşedinte al C.J. Botoşani, în luna iunie 2012, Ţurcanu Florin a discutat cu Mihalachi Victor, administrator al S.C. VICTOR CONSTRUCT S.R.L. Botoşani, cu privire la modalitățile de colaborare astfel încât plăţile lucrărilor pentru care instituţia pe care o reprezenta să se efectueze conform contractelor, stabilindu-se ca funcţionarul public să primească suma de 100.000 lei.

Această înţelegere se referea la derularea a două contracte cu finanţare din bugetul UE, în valoare de peste 55.000.000 lei, respectiv Restaurarea şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural şi modernizarea infrastructurilor conexe din zona Casei Ventura în valoare de 12.624.033 lei, precum şi Reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromatidin mun. Botoşani în valoare de 44.936.701 lei. SC Victor Construct SRL Botoşani a câştigat, începând cu anul 2010, mai multe licitaţii, în valoare de aproximativ 26 milioane euro, organizate la nivelul judeţului Botoşani pentru proiecte derulate prin intermediul Programului Operaţional Regional. Pe parcursul implementării a patru proiecte, Mihalachi Victor, administrator şi asociat la SC Victor Construct SRL, SC Victor LDC Imobiliare SRL şi SC Cosmilux Company SRL, în scopul obţinerii unor foloase personale a obţinut sprijinul reprezentanţilor administraţiilor publice locale beneficiare ale finanţărilor comunitare reprezentate de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani, Ţâbuleac Mihai şi al actualului preşedinte Ţurcanu Florin, conform stiripesurse.ro.

Din luna iulie 2012 Mihalachi Victor a întreprins demersuri prin care a obţinut susţinere din partea lui Țurcanu Florin pentru a obţine de avantaje financiare ilicite".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneanul cu remarcabile contribuții la dezvoltarea muzicii bisericești! (Foto, Video)

astăzi, 10:55

Numeroase lucrări de specialitate îi menționează prezența în arealul spiritual și artistic al secolului XX, de la prestigiosul Lexicon al Muzicienilor Români, realizat în ...

Bărbat scos afară din locuință, ce fapte a comis un botoșănean!

astăzi, 10:36

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani au emis ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat de 55 de ani, din municipiul Botoșani, pentru faptul că a avut un comportament ...

Un botoșănean este în stare gravă, familia are nevoie de sprijin: ”E timpul să dăm extemporal la educație civică!” (Foto)

astăzi, 10:05

Andrei este din Rânghilești Deal, comuna Santa Mare, județul Botoșani. Tatăl a doi copii, un om dedicat și muncitor, se zbate astăzi să depășească o situație gravă: cu arsuri pe 70% ...