Perchezitii de amploare care vizeaza o grupare acuzata de evaziune fiscala! Perchezitiile au loc si in Botosani!

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism- Serviciul Teritorial laşi efectueaza un număr de 72 de percheziţii, 26 dintre acestea la sediile unor societati comerciale din municipiile Iasi, Bucuresti, Bacau, Botosani, Baia Mare, Vaslui si Pitesti, actiunea vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 40 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, se arata intr-un comunicat al DIICOT.

Liderii gruparii au fost identificati ca fiind membri ai clanului “Stanescu“, din judetul Iasi.

Sub coordonarea acestora, membrii gruparii au utilizat un numar de 26 de societati comerciale, pentru a obţine beneficii financiare substantiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive avand drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Membrii grupării au încasat in aceasta modalitate importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari - societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii, emise de firmele controlate de catre invinuiti, au dedus TVA şi micşorat profitul şi au virat în contul societăţilor furnizoare" peste 10.000.000 lei.

Sumele de bani erau retrase din conturi de catre membrii grupării, în baza unor acte justificative false. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de peste 6.000.000 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA. Cercetarile sunt efectuate impreuna cu ofiteri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. laşi, B.C.C.O. Bucuresti, B.C.C.O. Bacau, B.C.C.O. Pitesti, IPJ laşi, IJPF laşi, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău şi laşi.

Suportul informativ a fost asigurat de catre SJIPI laşi şi DOS laşi.

La sediul DIICOT vor fi conduse 35 de persoane in vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sute de botoșăneni sancționați de polițiști week-end-ul trecut!

astăzi, 17:15

În week-end-ul care a trecut, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la aproximativ 100 de evenimente, majoritatea sesizate pri...

La un pas de a provoca o tragedie,pericol oprit de un jandarm aflat în timpul liber!

astăzi, 16:18

Duminică seară,27 octombrie, în timp ce se deplasa dinspre orașul Săveni spre municipiul Botoșani, un subofițer jandarm aflat în  timpul liber a observat în trafic, î...

Autoturism radiat din circulație în Belgia, descoperit la Stânca!

astăzi, 15:48

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la un bărbat cu cetățenie română care a fost depistat, în trafic,...