Perchezitie la casa cuscrului lui Vasile Blaga

Cuscrul ministrului de interne Vasile Blaga, cercetat de oamenii legii! Procurorii de pe langa Parchetul Tribunalulului Hunedoara, insotiti de politie, au cautat in locuinta lui Octavian Rudeanu o sabie - obiect de patrimoniu, disparuta in 2005 din Muzeul Deva.

Oamenii legii au primit informatii ca in casa cuscrului lui Vasile Blaga s-ar afla "Sabia de la Boiu", o piesa din epoca bronzului, disparuta de cinci ani, scrie realitatea.net.

N-au gasit arma, dar au descoperit, in schimb, doua carti bisericesti foarte vechi: un manuscris şi o carte din secolul 18. Procurorii au stabilit ca cele doua obiecte provin de la manastirea Sambata de Sus si au disparut cand lacasul a fost daramat si reconstruit. Obiectele au fost inapoiate manastirii.

Au urmat cercetari, iar Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara a stabilit netrimiterea in judecata a lui Octavian Rudeanu. Motivul: posesia asupra bunurilor e prezumata de buna-credinta.

Octavian Rudeanu le-a spus politistilor ca a primit mostenire cele doua carti, iar acestea i-au fost lasate in casa. Cuscrul lui Vasile Blaga a fost sef al Directiei pentru Cultura Hunedoara in perioada 2001-2005.


 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, Copălău și Prăjeni!

astăzi, 15:45
42

Meteorologii au actualizat prognoza și au emis o avertizare nowcasting tip cod portocaliu de instabilitate atmosferică pentru localitățile Flămânzi, Vorona, Frumușica, Tudora, Cristești, ...

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
127

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
28

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...