Ion Iliescu: Iisus a fost un rebel

Ion Iliescu: Iisus a fost un rebel

 ION ILIESCU  

La 80 de ani, fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, spune ca se simte mai in forma, datorita regimului echilibrat si exercitiilor fizice si se declara, in continuare, ateu.

"Iisus a facut o mare revolutie in gandire. A fost un rebel din acest punct de vedere, ca si-a permis sa spuna ca toti oamenii sunt egali", a declarat Ion Iliescu, intr-un interviu pentru Kamikaze.

"Iisus este o figura, din acest punct de vedere, caracteristica pentru o anumita evolutie a gindirii umane, pentru o societate mai buna, mai dreapta, benefica tuturor", a adaugat acesta.

In plus, faptul ca este extrem de ocupat il mentine tanar, neavand timp pentru activitati similare altor barbati de varsta sa, cum ar fi un joc de table. In schimb, fostul presedinte participa la nenumarate reuniuni si dezbateri, scrie, iar, cand are timp liber, citeste.

"In ultimele zile, spre exemplu, am avut o data, la solicitarea Universitatii "Dimitrie Cantemir", o intalnire cu studenti de la Stiinte Politice. Apoi am avut o dezbatere la Asociatia de Politica Externa, in legatura cu Uniunea Europeana. Maine ma duc la Asociatia Generala a Inginerilor, la o dezbatere despre soarta ingineriei in secolul XXI, o dezbatere interesanta. Ieri am fost la Dragasani si am prezentat cartea mea, Romania si lumea la confluenta secolelor XX-XXI", a prezentat Iliescu programul sau incarcat.

Fostul presedinte si-a exprimat si parerea in legatura cu masurile de austeritate propuse in prezent, spunand ca este singura metoda in care omenirea poate iesi din impasul in care a ajuns in prezent.

De altfel, el crede ca, fara aceasta, nu s-ar putea scapa de saracie, avand in vedere ca nici Statele Unite, cea mai bogata tara din lume, nu este in stare sa scape de acest fenomen.

"Este unica, singura care da raspuns problemelor cu care se confrunta omenirea azi. Altminteri ne aflam intr-o faza de final a unei epoci istorice, epoca societatii industriale de tip capitalist", a explicat Iliescu. (ziare.com)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Andone, înaintea meciului cu Mioveni: ”Trebuie să rămânem în Liga 1, indiferent de rezultat, indiferent de evoluție! Nu mă interesează!”

astăzi, 09:37
16

Va întâlni astăzi pe CS Mioveni în dublă manșă, iar turul va avea loc astăzi, de la ora 20:00, sperând și la un public numeros, care să împingă jucătorii de la s...

Rareș Prisacariu, printre prezentatorii unei gale la care nominalizați sunt Patriarhul României, președintele Academiei și Leon Dănăilă!

astăzi, 08:45
85

Ediția a XIII-a a Premiilor Radar de Media, sub genericul „Valori Contemporane”, va avea loc la Sala Luceafărul din bucurești, pe 11 iulie 2024.Printre nominalizații la categoria P...

Oficial de la MapN, despre aparatul de zbor fără pilot descoperit în județul Botoșani: ”A rezultat că...”

astăzi, 08:18
206

Cu privire la informațiile referitoare la aparatul de zbor fără pilot descoperit în luna februarie în județul Botoșani, Biroul de presă al MApN face următoarele precizări:&Icir...