Pentru obtinerea permisului la categoriile A si A1 se vor sustine doua circuite in poligon!

Pentru obtinerea permisului la categoriile A si A1 se vor sustine doua circuite in poligon!
Conform procedurii de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, din 15 martie 2010, candidaţii pentru categoriile A şi A1 (motociclete) vor susţine două circuite în poligon, pentru testarea stăpânirii motocicletei în condiţii dinamice.

La 19 ianuarie a.c., a intrat în vigoare Ordinul ministrului administraţiei şi internelor nr.4 din 08.01.2010 pentru modificarea si completarea Ordinului M.A.I. nr.1497/2006 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere, o dată cu publicarea acestuia în Monitorul Oficial al României nr.43, Partea I, din 19.01.a.c.

Elementele principale de noutate se referă şi la modificarea probei practice susţinută în poligon de candidaţii la examenul pentru obţinerea permisului de conducere pentru categoriile A şi A1 (motociclete).

Astfel, noua procedură de examen care se va pune în aplicare începând cu 15 martie a.c., stabileşte susţinerea a două circuite în poligon care permit şi evaluarea aptitudinilor de stăpânire şi manevrare a motocicletei în condiţii dinamice, la viteze cuprinse între 30 şi 50 km/h, scrie informatiiauto.ro.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
355

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
495

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
616

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...