Scolile care solicita suspendarea cursurilor trebuie sa precizeze si perioada de recuperare a materiei!

Scolile care solicita suspendarea cursurilor trebuie sa precizeze si perioada de recuperare a materiei!

ADA MACOVEI, inspector general ISJ Botosani

Opt scoli din judetul Botosani au suspendat cursurile, iar altele urmeaza sa ia aceeasi masura in cursul zilei de astazi. De asemenea, exista unitati care au recurs la reducerea programului sau decalarea acestuia cu o ora.

"Ieri am formulat si am transmis o adresa unitatilor scolare, prin care am anuntat ca, in conditiile de Cod Portocaliu de ger, directorii au posibilitatea de a suspenda temporar cursurile, daca se impune acest lucru, cu precizarea motivelor si a perioadei in care se suspenda cursurile, dar si modalitatea de recuperare a activitatii", a declarat Ada Macovei, inspector general in cadrul ISJ Botosani.
 
In cursul zilei de astazi, au fost inregistrate si aprobate la ISJ opt cereri de suspendare a cursurilor, pentru perioada 26-27 ianuarie, cu recuperarea materiei in perioada 13-20 februarie, in scoli din comunele Cristinesti, Curtesti, Rachiti, Stauceni, Candesti, Mihaileni, Albesti si Scoala 5 Dorohoi.

De asemenea, au fost aprobate si alte masuri, precum reducerea programului, la Copalau si Dumbravita (Ibanesti), decalarea programului, cursurile incepand la ora 9.00, sau functionarea dupa-amiaza (Scoala BUrlesti, comuna Unteni).

Ada Macovei face precizarea ca au fost aprobate doar aceste opt cereri intrucat celelalte unitati nu au transmis adrese oficiale la ISJ, fiind formulate doar cereri telefonice. Este vorba despre unitatile scolare din Rauseni, Murguta, Vladeni, Cosula, Mihai Eminescu, Victoria (Hlipiceni), care nu au transmis adrese, dar au informat telefonic ISJ cu privire la situatia din scoli. Eventuala suspendare a cursurilor in aceste unitati ar putea fi decisa in cursul zilei de astazi.   

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
4

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
53

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
48

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...