A ramas fara Mercedes, fara 4000 de pachete de tigari, dar si fara viza!

A ramas fara Mercedes, fara 4000 de pachete de tigari, dar si fara viza!
Echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră botoşăneni şi lucrătorii vamali de la Punctul de Mic Trafic Racovăţ au descoperit ieri, 25.01.2010, peste 4000 pachete de ţigări, destinate comercializării pe piaţa neagră, ascunse în podeaua unui autovehicul înmatriculat în Ucraina.

Ieri, în jurul orei 14.00, în Punctul de Mic Trafic Racovăţ s-a prezentat pentru a intra în ţară un autovehicul marca Mercedes, înmatriculat în Ucraina, condus de cetăţeanul ucrainean Anatoliy T., de 21 ani.

La controlul efectuat de către echipa mixtă formată din poliţiştii de frontieră şi lucrătorii vamali au fost descoperite 4059 pachete de ţigări marca  More şi Winston,  cu timbru Rusia şi R. Moldova.

Suspiciunea că în autoturism ar putea fi ascunse ţigări a apărut în momentul în care echipa mixtă a trecut la controlul autoturismului, iar cetăţeanul ucrainean a început să dea semne de nervozitate.

Ţigările în valoare de 16.700 lei erau ascunse în podeaua maşinii, într-un locaş special amenajat, în scopul sustragerii de la controlul vamal. Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de lucrătorii vamali, iar cetăţeanul a fost amendat cu 10.000 lei. De asemenea, a fost ridicat în vederea confiscării şi autoturismul marca Mercedes, în valoare de aproximativ 6500 euro.

Poliţiştii de frontieră au solicitat Ministerului Afacerilor Externe – Direcţia Afaceri Consulare anularea vizei de intrare în România a cetăţeanului ucrainean motivând faptul că a încercat să introducă în ţară, prin sustragere de la controlul vamal, bunuri care sunt plasate sub regim vamal.

Având în vedere prejudiciile aduse la bugetul de stat, poliţiştii de frontieră botoşăneni vor continua să întreprindă, împreună cu celelalte instituţii abilitate, măsuri ferme în întreaga zonă de competenţă, în vederea depistării şi sancţionării persoanelor implicate în traficul ilegal cu ţigări, precum şi reţinerii în vederea confiscării a mărfurilor traficate.


Purtător de cuvânt în cadrul  
Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Botoşani
 
Inspector de poliţie
RĂCNEA MINODORA
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
236

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
105

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...

Un transformator suprasolicitat a provocat un incendiu la Flămânzi; clădirile din jur, la un pas de dezastru! (Foto, video)

astăzi, 18:03
116

La caz s-au deplasat pompierii de la Punctul de Lucru Flămânzi, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, dar și reprezentanți ai furnizorului de energie electrică. Aceștia au cons...