Pentru că Bucureștiul a realizat în 161 de ani Unirea Principatelor doar pe hârtie: Bornă kilometrică înaltă de 4,2 metri pe metrul de autostradă de la Suceava! VIDEO

Pentru că Bucureștiul a realizat în 161 de ani Unirea Principatelor doar pe hârtie: Bornă kilometrică înaltă de 4,2 metri pe metrul de autostradă de la Suceava! VIDEO

Aproximativ o mie de oameni au fost prezenți ieri la primul metru de autostradă construită de antreprenorul Ștefan Mandachi la Suceava. În timp ce oficialitățile din județele Moldovei sărbătoreau Unirea Principatelor, peste 1000 de moldoveni din toate județele Regiunii de Nord Est au fost prezenți la o manifestație care să aducă aminte bucureștenilor că unirea principatelor, după 161 de ani, încă nu s-a realizat. Și nici nu se va realiza până când Moldova nu va avea infrastructură care să ducă la dezvoltarea zonei. Până și organizatorul acestei manifestări a fost uimit de numărul mare de participanți.

O schimbare de paradigmă care năucește politicienii români obișnuiți să culeagă voturile cu găleata, micul și berea. Și asta tocmai pentru faptul că nu este o mișcare separatistă, ci o mișcare pentru dezvoltare și descentralizare.

După ce i-a salutat pe toți cei veniți la protest, Ștefan Mandachi a dezvelit o bornă kilometrică înaltă de 4,2 metri, construită atât pentru a face mai vizibil pentru autoritățile centrale de la București singurul metru de autostradă din Moldova, dar și pentru a fi folosită ca o cutie poștală de toți cei care vor să scrie Guvernului scrisori prin care solicită autostradă la Suceava, dar și rezolvarea oricărei alte probleme.   

Ștefan Mandachi a dezvelit o borna acoperită cu Tricolorul României, spunând că își dorește că Suceava să fie mai vizibilă.

“Am redactat o scrisoare către Guvernul României prin care am solicitat un răspuns cu privire la autostrăzile din Moldova, deoarece nu îmi pot redacta planul de afaceri în calitatea mea de antreprenor. Fiind antreprenor, trebuie să redactez un plan de afaceri după care să îmi ghidez investițiile, prioritătile. De la Suceava la București, pe autostradă, faci între trei și patru ore. De la Suceava la București pe drumurile pe care le avem acum facem în jur de 7 – 8 ore. Diferență de 5 ore unde o contabilizăm? Trebuie să o prindem undeva pe acel plan de afaceri la pierderi. Pe langă faptul că avem pierderi de natură morală, traumatice, pentru că se intamplă tot felul de accidente. Nu am primit nici un răspuns, așa că m-am gândit că cei de la București nu ne văd. Și că să ne facem mai vizibili am făcut o bornă a autostrăzii, care are 4,2 metri, în speranța că cei de la București o să ne vadă mai ușor. Este un simbol al neputinței întregii clase politice”, a spus Mandachi.    

El a adăugat că, în România, s-a schimbat doar prefixul la numărul de morți în accidente rutiere.

„Eram cu șase în față, acum, în 2019, erau 70.901 de persoane decedate pe drumurile din România. Și avem 581.823 de răniți. Deci suntem echivalentul orașului Bistrița sau Albă Iulia la cetățeni decedați din 1990 și până astăzi. În 2019 au decedat 1.988 de persoane din România. Drumul de aici, E 85, este drumul morții. De la Crăciun pană la Anul Nou au murit 34 de oameni”, a spus Mandachi.

Reamintim că Regiunea de Nord Est este considerată cea mai săracă din toată Uniunea Europeană, iar lipsa infrastructurii a generat imposibilitatea dezvoltării întregii zone, ceea ce a făcut ca astăzi să fie aproape depopulata de valul masiv de migrație.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
54

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
100

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
130

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...