Pensiile de lux ale parlamentarilor sunt tot mai aproape să devină realitate. Proiectul urmează să primească astăzi votul final, la ora 12. Dacă legea va trece, iar pesediştii sunt convinşi de acest lucru pentru că au majoritate, parlamentarii vor primi la bătrâneţe un venit suplimentar între 1600 şi 4400 lei, în funcţie de numărul de mandate.
Senatul și Camera Deputaților se vor reuni marți, de la ora 12,00, în ședință comună, pe ordinea de zi aflându-se și proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că aşa-zisele "neajunsuri" ale parlamentarilor, în perioada mandatului de ales, au dus la nevoia de a fi remuneraţi în plus la pensie. Tăriceanu a invocat faptul că parlamentarii nu pot obţine venituri din alte activităţi, pe perioada mandatului, cu excepţia celor didactice.
PNL a anunțat că va vota împotriva propunerii legislative pentru că ar institui un sistem preferențial.
"Am solicitat neintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de modificare a Statutului deputaților și senatorilor care prevede practic înființarea unei pensii parlamentare speciale. Mi s-a răspuns că, având în vedere că raportul este gata, trebuie introdusă pe ordinea de zi și eventual dacă plenul vrea să o scoată de pe ordinea de zi o să o facă. Mie mi se pare că, în ciuda unei reacții extrem de clare din partea opiniei publice, în ciuda unui evident tratament legislativ preferențial pe care îl manifestă coaliția majoritară, în continuare vor să adopte această propunere legislativă privitoare la pensiile parlamentarilor, chestiune cu care noi nu suntem de acord. Vom vota împotrivă și ne vom opune adoptării acestei propuneri legislative care instituie practic un sistem preferențial de acordare a pensiilor pentru parlamentari", a declarat luni liderul deputaților liberali, Ludovic Orban, la finalul Birourilor reunite ale Camerei Deputaților și Senatului.
Comisia pentru Statutul senatorilor și deputaților s-a întrunit în secret, iar 7 parlamentari din 8 au votat pentru pensiile speciale, anunță Realitatea Tv. Astfel, procedural, s-a mai făcut un pas către pensiille nesimțite.
Reamintim că proiectul de lege privind pensiile speciale pentru aleși a fost semnat de 255 de parlamentari, iar în urmă cu două săptămâni a intrat în dezbatere parlamentară. Comisia comună privind Statutul deputaților și senatorilor a avut termen două săptămâni pentru întocmirea raportului, potrivit unei decizii a Birourilor permanente reunite.
Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii 96/2006 privind Statutul senatorilor și deputaților trebuie primească în acest termen avizul Consiliului Legislativ și punctul de vedere al Guvernului.De asemenea, au fost sesizate pentru aviz Comisiile juridice din Camera Deputaților și Senat.
Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari a fost depus la Parlament după ce inițiatorii au strâns 255 de semnături pentru susținerea lui atât din arcul majorității guvernamentale, cât și de la Opoziție.
Pensii de lux pentru parlamentari. Proiectul de lege urmează să primească astăzi votul final
Stiri Botosani Tuesday, 16 June 2015 ActualitateSpune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Performanțele profesionale ale funcționarilor publici ar putea fi evaluate anual!
Sunday, 23 February 2025
Proiectul, semnat de 55 parlamentari PSD și ai minorităților naționale, între care și de premierul Marcel Ciolacu, propune modificarea și completarea, în acest sens, a Ordonanței de...
Poliția Română: Atenție la solicitările de a vota diverși concurenți la anumite competiții!
Sunday, 23 February 2025
În special, una dintre aplicațiile de mesagerie a devenit un teren fertil pentru autorii care caută să exploateze încrederea și naivitatea utilizatorilor. Sub pretextul simplu al &b...
În această dimineață: Incendiu izbucnit în podul unei case dintr-o localitate din Botoșani!
Sunday, 23 February 2025
Aceștia au constatat faptul că incendiul se manifesta în podul casei, unde ardeau câteva grinzi din lemn și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la între...