Patru spitale au primit clasificari in categoria a 5-a: "Vom duce cazurile dificile la Dorohoi sau Saveni?", intreaba medicul Maria Olaru!

Patru spitale au primit clasificari in categoria a 5-a: "Vom duce cazurile dificile la Dorohoi sau Saveni?", intreaba medicul Maria Olaru!
Ministerul Sanatatii a transmis astazi ordine de clasificare pentru Spitalul de Obstetrica si Ginecologie, Spitalul de Psihiatrie, Spitalul de Pneumoftiziologie si Sanatoriul de la Podriga, acestea fiind clasificate in categoria a 5-a.

"In cursul zilei de astazi am primit ordinele semnate de ministrul Sanatatii privind clasificarea a inca patru spitale din judet, nu am primit inca niciun raspuns pentru Spitalul de Copii si Spitalul Judetean. Spitalul de Copii a venit cu propunerea de a fi incadrat in categoria 2 M sau 4. Sa fie clasificat in categoria 2M este destul de dificil, este posibil, daca inca se mai analizeaza, sa primeasca clasificarea in categoria a 4-a, daca nu, in categoria a 5-a", a declarat Teodor Ferariu, director economic DSP Botosani.

Contactata telefonic de reporterul Stiri Botosani, medicul Maria Olaru, manager al Spitalului de Obstetrica si Ginecologie Botosani, a spus ca decizia Ministerului Sanatatii nu constituie o surpriza, exprimandu-si totodata regretul ca unitatea medicala pe care o conduce nu a beneficiat de "egalitate de sanse". De asemenea, spune managerul unitatii medicale, se va depune contestatie la clasificarea in categoria a 5-a.

"Ne asteptam la aceasta clasificare si nu avem ce face, mergem inainte. Vom trai mult mai decent cu aceasta clasificare decat daca eram ruda saraca a unui mamut in colaps. Pe viitor vom face tot ce este necesar pentru a obtine o categorie superioara de clasificare. Suntem insa tristi ca nu am beneficiat de egalitate de sanse, daca noua ne-a lipsit un singur criteru pentru a fi clasificati in categoria 2M, sunt unele spitale carora le-au lipsit mai multe criterii, dar au fost clasificate. Ne intrebam acum, daca am fost clasificati in categoria a 5-a, unde vom trimite de maine cazurile dificle, la spitalele cu clasificare superioara, la Spitalul din Dorohoi sau la sectia exterioara a Spitalului Judetean de la Saveni? Vom contesta aceasta clasificare care ni s-a facut", a declarat medicul Maria Olaru, care a completat, spunand ca actul medical nu va avea de suferit din cauza acestei decizii a ministerului: "Echipa de medici de la Maternitate se va stradui ca din categoria a 5-a sa faca un act medical de calitate, ca de categoria 2M, in care suntem in realitate". 


 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
779

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
186

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
472

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...