Declaratiile de avere si de interese ale sefilor de deconcentrate: Exista, dar lipsesc cu desavarsire!

Declaratiile de avere si de interese ale sefilor de deconcentrate: Exista, dar lipsesc cu desavarsire!
Amenintati cu sesizari la ANI, sefii de deconcentrate au gasit cele mai mai nastrusnice explicatii pentru nepublicarea declaratiilor de avere: de la virusii de calculator, la faptul ca actele sunt depuse la secretariate, dar nu au fost scanate!

Prefectul Cristian Roman le-a cerut sefilor institutiilor deconcentrate ca pana pe data de 15 iunie sa isi completeze declaratiile de avere si de interese si sa le publice, pentru transparenta, fie pe site-urile institutiilor, fie, unde nu exista site-uri, la avizierul unitatii. Reprezentantul Guvernului in teritoriu a atras atentia ca, in cazul celor care nu se vor conforma, va sesiza personal Agentia Nationala de Integritate.

"15 iunie 2011 este termenul maxim de depunere a declaratiilor de avere si interese. Voi verifica personal, in saptamana ce urmeaza, daca v-ati depus aceste declaratii, in primul rand pentru ca este o obligatie legala si pentru ca este o obligatie fata de cetatenii judetului nostru, sa stie fiecare dintre noi cate parale avem, cati bani am castigat din munca noastra de zi cu zi la serviciile publice pe care le conducem", a declarat prefectul Cristian Roman.

Prefectul a atras atentia ca o parte dintre institutii nu si-au respectat aceasta obligatie, de a publica declaratiile de avere si interese. In cadrul sedintei de Colegiu Prefectural, acesta a cerut mai multor reprezentanti ai institutiilor sa intre pe paginile de Internet ale institutiilor si sa prezinte cateva declaratii de avere, cum ar fi ale sefilor Inspectoratului Scolar Judetean, Directiei Agricole sau ai Directiei Judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale. Declaratii care insa lipseau.

Nu au lipsit, insa, explicatiile!

"La aceasta ora nu sunt afisate declaratiile de avere, ele sunt depuse la secretariatul Inspectoratului, dar nu au fost scanate in vederea afisarii", a spus Daniel Bucataru, inspector scolar in cadrul ISJ Botosani.

"Toate declaratiile sunt completate si au fost date persoanei responsabile, insa nu au fost publicate pentru ca site-ul Directiei Agricole este virusat si nu se poate intra", a fost raspunsul lui Cristian Delibas, directorul Directiei Agricole Botosani. 
 
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
5

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
53

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
50

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...