Patru câștigători ai premiului Oscar care în realitate nu au existat

Patru câștigători ai premiului Oscar care în realitate nu au existat
In decursul istoriei, premiul Oscar a fost acordat de patru ori unor artisti care, de fapt, nu au existat. Iată o listă a acestora, conform webcultura.ro.
 
1957: Robert Rich pentru filmul "The Brave One"
 
În anul 1957, Oscarul pentru cel mai bun scenariu a fost acordat lui Robert Rich, pentru filmul The Brave One. Problema este că domnul Robert Rich nu a existat niciodată, ci era un simplu pseudonim folosit de scenaristul Dalton Trumbo pentru a-și ascunde adevărata identitate. Trumbo, care activase vreme de 11 luni în rândurile Partidului Comunist din SUA, fusese trecut pe lista neagră a producătorilor de film de la Hollywood (din pricina "vânătorii de comuniști" care, în acea perioadă, era în plin avânt în SUA). Și cum i se interzise să se scrie, a folosit zeci de pseudonime pentru a-și semna scenariile. Abia în anul 1975, cu un an înainte de moartea sa, Dalton Trumbo și-a primit Oscarul.
 
Și chiar mai mult: Dalton Trumbo a mai câștigat un Oscar în 1954, pentru atât de cunoscutul film "Vacanță la Roma". Iar scenariul l-a semnat cu numele unui scenarist real: Ian McLellan Hunter (care, de altfel, apare și astăzi ca scenarist în unele locuri). Ani mai târziu Hunter a reunoscut că nu a avut nici cel mai mic amestec în scrierea scenariului, iar în 1993, la 17 ani de la moartea lui Dalton Trumbo, Academia de Film Americană i-a recunoscut meritul pentru scrierea scenariului.
 
1958: Pierre Boulle – Oscarul pentru filmul "The Bridge over the River Kwai"
 
Francezul Pierre Boulle nu doar că a câștigat Oscarul în 1958 pentru filmul "Podul de pe râul Kwai", dar i se atribuie și scrierea romanului cu același nume și este creditat și pentru scenariile altor filme foarte cunoscute ("Planeta maimuțelor", de pildă). Problema este că Pierre Boulle nu a existat niciodată, iar numele este doar un pseudonim folosit de o echipă formată din scenariștii Carl Foreman și Michael Wilson. Cei doi se aflau și ei pe lista neagră a producătorilor de la Hollywood și abia în anul 1985, la un an după moartea lui Carl Foreman, văduva acestuia și actrița Kim Novac au primit, în numele celor doi scenariști, Oscarul care de drept li se cuvenea.
 
1959: Nathan E. Douglas pentru "The Defiant Ones"

 
În mod asemănător, Nathan E. Douglas a câștigat, în 1959, Oscarul pentru scenariul filmului "The Defiant Ones" și a fost nominalizat la Oscar, în 1960, pentru "Inherit the Wind". Pseudonimul Nathan E. Douglas a fost inventat pentru a ascunde identitatea scenaristului Nedrick Young, aflat și el pe aceleași liste negre ale producătorilor de la Hollywood. Abia în 1993, la 25 de ani de la moartea sa, Academia de Film i-a recunoscut oficial premiul câștigat.
 
1984: P.H. Vazak pentru "Fargo"
 
P.H. Vazak, câștigător, în 1984, al Oscarului pentru "Fargo" și nominalizat la Oscar în 2008 pentru Nu există țară pentru bâtrâni, este, potrivit fraților Coen, un bătrânel simpatic, ajuns la 80 de ani. Doar că P.H. Vazak nu există în realitate, ci este doar un pseudonim sub care Joel și Ethan Coel au încercat să ascundă faptul că ei sunt cei care își scriu de fapt toate scenariile.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 18:04
488

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

astăzi, 17:52
268

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

astăzi, 17:14
74

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...