Parohii din judetul Botosani ocrotite de Sfintii Imparati Constantin si Elena

Parohii din judetul Botosani ocrotite de Sfintii Imparati Constantin si Elena

Biserica Sf.Imp. Constantin si Elena, din Tudora

Biserica Sf. Împ. Constantin şi Elena, din cimitirul Eternitatea al oraşului Botoşani, a fost construită între 1881-1882. Sfântul lăcaş a fost ridicat de Primăria Botoşani.

Parohia Sf. Împ. Constantin şi Elena din Dorohoi a fost înfiinţată în anul 1996 de către PF Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Locul actualului sfânt lăcaş a fost sfinţit de către PS Calinic Botoşăneanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, în anul 2000, iar în anul 2003 au fost demarate săpăturile la fundaţie. Între 2004-2006, Consiliul Parohial a colectat fonduri de la credincioşii din municipiul Dorohoi, în prezent lucrările ajungând la nivelul turnului central şi al turnului de clopote.

Biserica Sf. Împ. Constantin şi Elena din oraşul Darabani a fost ridicată între anii 1994 şi 2001, cu sprijinul credincioşilor. Parohia Sf. Împ. Constantin şi Elena are un complex social în care îşi desfăşoară activitatea brutăria Protopopiatului Darabani.

Parohia Sf. Imp. Constantin si Elena din Tudora, pastorita de preotul paroh Vasile Arhip. De-a lungul timpului, la biserica din Tudora au slujit mulţi preoţi- dar sunt cunoscute doar câteva nume: Pr. Atanasie, de origine rutean, preoţii Iordache şi Ioan, fiii lui Atanasie, Pr. C: Doroftei şi M. Gheorghiu, nepot al lui Atanasie, până la anul 1879. În anul 1963 preotul Ilie Daniliuc trece în postul de paroh şi din anul 1971 slujeşte în paralel cu preotul Vasile Arhip până în anul 1996 când preotul Ilie Daniliuc se pensionează iar preotul Vasile Arhip trece la cârma parohiei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doliu în Educația botoșăneană: ”Cuvintele sunt de prisos acum, în fața unei astfel de vești…” (Foto)

astăzi, 10:35
556

Cu profundă tristețe, colectivul Grădiniţei cu Program Prelungit ”Şotron” din Botoşani anunță dispariția unei colege. Educatoarea Gica Stanciu s-a stins din viață după o carier...

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
136

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
128

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...