Parlamentarii vor sa doneze sange

Parlamentarii vor sa doneze sange
Deputatii PSD, Oana Niculescu Mizil si Nicolae Banicioiu, au solicitat, ieri, aprobarea conducerii Camerei Deputatilor pentru organizarea unui centru mobil de donare de sange in incinta Palatului Parlamentului.

"Este un prim pas, prin care incercam sa-i convingem pe toti politicienii sa mearga sa doneze sange, initiativa noastra urmand sa se finalizeze cu un proiect de lege pentru cetateni, prin care cei care donau sange beneficiau de anumite facilitati, cum ar fi prioritate la angajarea in institutiile de stat sau la obtinerea de locuinte prin ANL", a declarat deputatul PSD Nicolae Banicioiu, chestor al Camerei Deputatilor.

Acesta a spus ca a discutat si a avut acordul colegilor sai din grupul PSD pentru demararea acestei initiative, care facea parte dintr-un program al Institutului de Hematologie si nu ar fi costat nici un ban din bugetul Camerei. "Desi toata lumea spunea ca este de acord, la sedinta Biroului Permanent al Camerei, surpriza: doar eu si domnul Adrian Nastase am fost pentru, in timp ce restul a fost impotriva sau s-a abtinut", a explicat Banicioiu.

Potrivit deputatului PSD, motivatia celor care nu au fost de acord cu initiativa unui centru mobil de donare de sange in interiorul Parlamentului a fost aceea ca demersul ar putea fi un gest de imagine pentru Parlament si ar trebui gandit ca atare.

"Am spus ca nu avem timp de P.R. si am solicitat ca initiativa mea si a doamnei Oana Mizil sa fie rediscutata la o sedinta viitoare a Biroului Permanent al Camerei", a adaugat Banicioiu.

Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau (PDL), a declarat ca Biroul Permanent al Camerei a amanat luarea unei decizii pe tema organizarii de donare de sange, asa cum propuneau cei doi deputati ai PSD.

"Suntem pentru, dar cu o organizare mai serioasa legata de locatie si de cei care sa faca donatie de sange", a explicat Secretarul Camerei.

sursa: bzi

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
245

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
400

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...

O tânără rănită după ce a căzut de pe bicicletă, ajutată de pompierii militari să ajungă la ambulanță! (Foto)

astăzi, 18:12
154

La caz s-a deplasat, inițial, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani. Cadrele medicale au constatat faptul că nu o pot transporta la ambulanță și au solicitat...