Parlamentarii grevişti, rămaşi fără indemnizaţii pentru neparticiparea la vot

Parlamentarii grevişti, rămaşi fără indemnizaţii pentru neparticiparea la vot
Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat, miercuri, că s-a decis, în cadrul Biroului Permanent de marţi, ca indemnizaţiile de şedinţă ale parlamentarilor USL care nu au participat la vot să fie tăiate.

Diurnele parlamentarilor USL urmează să fie tăiate, în ciuda faptului că o parte din ei au venit la muncă şi au semnat condica. Măsura a fost motivată prin aceea că, în realitate, parlamentarii nu au votat în plenul Camerei.

"Ieri, în Biroul Permanent, am decis ca diurna să le fie tăiată. În măsura în care nu au participat la vot, li se taie această indemnizaţie. Am avut o discuţie în prezenţa liderului de grup al PSD (Mircea Duşa, n.r.) şi el a spus că e o decizie normală, regulamentară. E o chestie logică ca aceste diurne să fie tăiate dacă nu eşti prezent la plen. Indemnizaţia parlamentarilor USL va fi tăiată, dacă nu au participat la vot. Această măsură nu va fi luată şi în cazul absenţelor motivate", a spus Roberta Anastase.

Totodată, Anastase i-a sugerat preşedintelui PSD, Victor Ponta, să ceară demisiile lui Crin Antonescu şi lui Dan Voiculescu, şi să nu mai caute motive pentru a-şi justifica "chiulul".

"Domnul Ponta este foarte agitat. Am văzut că, în ultimele zile, cere demisii în stânga, în dreapta, pe unde apucă. Îi solicit să înceapă să ceară demisiile lui Antonescu şi Ponta. Dacă nu are curaj, să tacă. Ca preşedinte al Camerei, îl invit să revină în Parlament şi să nu mai încerce să-şi găsească motivaţii la chiul", a adăugat Anastase.

Cât despre votul de marţi pe Legea lustraţiei, Anastase susţine că este surprinsă de absenţa liberalilor, în condiţiile în care iniţiatorii legii erau chiar ei.

"M-a surprins absenţa parlamentarilor PNL de ieri de la votul pe Legea lustraţiei. Iniţiatorii ei erau cei din grupul parlamentar al PNL", a spus Anastase.

realitatea.net

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
181

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
41

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...

Eduard Florescu rupe tăcerea după acuzațiile de blat: ”Oameni de nimic!”

astăzi, 08:12
245

Dinamo a avut de suferit cel mai rău de pe urma acestui rezultat pentru că a coborât pe loc direct retrogradabil, iar suporterii au răbufnit. Ulterior, pe rețelele sociale, a părut un scurt...