Parcarile concesionate, in grija cetatenilor: "E obligatia lor sa isi curete locurile de parcare", transmite viceprimarul!

Parcarile concesionate, in grija cetatenilor: "E obligatia lor sa isi curete locurile de parcare", transmite viceprimarul!
Mai multi botosaneni care au parcari concesionate s-au plans ca utilajele de dezsapezire nu au intervenit si pentru curatarea acestora.

Viceprimarul Florin Ghiorghita sustine insa ca responsabilitatea in ceea ce priveste curatarea parcarilor concesionate revine proprietarilor de masini care au platit pentru respectivele locuri.

"Am avut solicitari si foarte multe scandaluri, au fost unii care cand au vazut ca noi curatam calea de acces, ei vroiau sa le curatam locurile de parcare. Nu am facut niciun rabat si am spus ca mergem la fel peste tot. Si am facut doar caile de acces. Ei nu citesc contractele de concesiune pe care le au, nu vad ca e obligatia lor sa isi curete locurile de parcare", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Edilul a mai precizat ca au fost multi oameni care au facut scandal in cartiere ca zapada a fost depozitata pe spatiile verzi.

"Au mai fost oameni suparati in cartiere unde am curatat, unde nu s-a putut intra cu camioane pentru a cara zapada si tot ce am strans am depozitat pe spatiile verzi si au venit oamenii si au facut scandal ca se topeste zapada, ca o sa le intre in subsolul blocului si ca o sa le faca igrasie la perete. De parca zapada s-ar topi deodata si i-ar inunda pe toti. Cand sunt ploi torentiale, nu ne inunda… Dar cand se topeste zapada… Ii asigur pe toti cei carora le-am depozitat zapada pe spatiul verde ca, in primul rand, spatiul verde este al municipalitatii care hotaraste ceea ce se face acolo. Noi am avut grija acolo unde am depozitat sa nu afectam sub nicio forma cladirile, am depozitat la 5-6 metri de cladiri. In niciun caz nu ne puteam permite sa caram toata zapada din cartiere si tehnic nu se putea, nu puteam intra cu utilajele", a mai spus viceprimarul, care a precizat in unele zone, cu parcari concesionate, proprietarii de masini au inchiriat un utilaj pentru a curata zapada.

Viceprimarul a facut un apel si la botosanenii care locuiesc in special la etajele superioare, ca in cazul in care au zapada pe acoperisul blocului sau turturi de gheata, sa o curete, iar daca nu au posibilitatea sa faca acest lucru sa solicite ajutor de la pompieri.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
13

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
107

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
499

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...