8.790 de lei: Cea mai mare diferenta de taxa auto restituita la Botosani!

8.790 de lei: Cea mai mare diferenta de taxa auto restituita la Botosani!
Peste 100 de botosaneni au depus pana acum solicitari la Administratia Financiara Botosani pentru restituirea diferentei de taxa auto, ca urmare a faptului ca taxa platita de ei dupa data de 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata dupa noua lege, procentul fiind de 25%.

Potrivit reprezentantilor Administratiei Financiare, pana acum au fost depuse 111 cereri. Cea mai mare suma restituita pana acum la Botosani, prezentand diferenta, este de 8.790 de lei.

Intrucat numarul de solicitari este ridicat si se asteapta ca in perioada urmatoare sa creasca, au fost facute deja solicitari de catre Trezorerie pentru suplimentarea fondurilor de la Ministerul Mediului.

"In termen de 30 de zile Ministerul trebuie sa dea un raspuns. In momentul in care Trezoreria constata ca nu mai are fonduri, solicita suplimentarea acestora si deja s-a intamplat acest lucru, in doua cazuri. Se intocmeste o cerere, este o anexa dintr-un ordin, si se solicita de la Ministerul Mediului suplimentarea de fonduri", a declarat Dan Nechifor, seful Administratiei Financiare Botosani.

Persoanele care constată că au de recuperat bani din taxa auto trebuie să depună la organele fiscale competente o cerere de restituire, însoţită de următoarele documente, în original sau în copie: documentul doveditor al plăţii taxei pe poluare/ taxei speciale pentru autoturisme (chitanţa fiscală/ordinul de plată şi extrasul de cont); copia cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare, cu prezentarea în original a acestora.

Stabilirea diferentei se face de catre organul fiscal.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
260

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
320

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
722

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...