Păcatele de la Interne: Peste 500 de angajaţi ai MAI sunt cercetaţi de colegii lor

Păcatele de la Interne: Peste 500 de angajaţi ai MAI sunt cercetaţi de colegii lor
Curăţenie internă la Ministerul de Interne. Peste 500 de angajaţi ai instituţiei sunt cercetaţi de colegii lor. Poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră au acum dosare penale pentru infracţiuni precum trafic de droguri, fals sau luare de mită, dublu faţă de anii trecuţi.

16 dintre cei 508 lucrători cercetaţi au ajuns deja după gratii. Mulţi dintre ei au fost monitorizaţi de serviciul secret al ministerului.

93 de angajaţi sunt acuzaţi de abuz în serviciu, nouă pentru aderare şi sprijinire a unui grup de criminalitate organizată. Alţi trei vor răspunde pentru infracţiunea de arestare ilegală, relateaza Realitatea.net.

De la începutul anului şi până acum, de când conducerea ministerului a dispus măsuri speciale împotriva contrabandei, 11 poliţişti şi poliţişti de frontieră au fost reţinuţi de colegii lor pentru că făceau parte din astfel de reţele.

Alcoolul la volan este o altă meteahnă a angajaţilor de la Interne. 39 dintre ei au înverzit fiola. Mulţi dintre ei s-au specializat şi în falsuri de tot felul: fals intelectual, fals în declaraţii sau fals material în înscrisuri oficiale: 119 în total.

Conform Realitatea TV, 14 infracţiuni de furt, dar şi 29 de cazuri de infacţiuni cu violenţă, cum ar fi lipsirea de libertate sau omorul calificat.

Luarea de mită este, însă, în top: 105 angajaţi au deja astfel de dosare penale.

Statisticile Ministerului de Interne arată că în tot anul 2009 au fost cercetaţi 1103 angajaţi, în 2008 - 715, iar în 2007 -430 poliţisti.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Transportatorii de mărfuri și persoane, luați la verificat de polițiști!

astăzi, 20:31
16

În perioada 13-20 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de mărfuri și persoane pe raza întregul...

Spectacolul „Vasilache şi Mărioara” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache" din Botoșani

astăzi, 19:57
19

Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Adelina Cojocariu, Ioana Buta, Pavel Petraşi şi Cosmin Tanasă!„Cea mai vestită poveste despre cel mai vestit cuplu românesc, Vasil...

Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în „Săptămâna prevenirii criminalităţii” (Foto)

astăzi, 19:25
27

Prima zi a  „Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024” a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din cla...