Ovidiu Portariuc despre demiterea directorilor PDL: "Vizam zone in care clientela politica a PDL paraziteaza bugetul local"

Primarul municipiul Botosani, Ovidiu Portariuc, a oferit cateva explicatii despre demersul presedintelui PSD, Andrei Dolineaschi, care solicita sprijin PNL-ului pentru a-i putea demite, la urmatoarea sedinta de Consiliu Local, pe democrat-liberalii Catalin Flutur si Eugen Turcanu din functiile administrative.

Edilul a precizat ca nu sunt vizate direct persoanele, ci zonele unde clientela politica a PDL continua sa paraziteze bugetul local.

"Noi nu vizam direct persoane, ci vizam anumite zone in care clientela politica a PDL continua sa existe si sa paraziteze bugetul local, asa cum am spus de atatea ori. Am dezvaluit presei doua dintre aceste institutii, in care clientela politica a PDL continua si acum acest lucru si am aratat clar cazul D.S.P.S.A, unde lucrurile sunt clare prin incredintarea acelor contracte catre firmele PDL si cel de-al doilea caz, cazul Filarmonicii, unde la fel circuitul banilor este tot catre un grup de interese PDL. E normal sa existe o reactie atat de agresiva din partea lor. Noi vom continua sa facem lumina si sa facem curatenie in toate institutiile subordonate Consiliului Local si Primariei. Asta am promis in campanie, asta au votat oamenii", a declarat Ovidiu Portariuc.

Acesta a spus ca joi a avut discutii cu cativa consilieri locali din PNL legat de D.S.P.S.A Botosani si a incercat sa le explice ca nu au candidat independenti, ci pe un proiect numit USL.

"E un proiect asumat de USL, nu de PSD sau de PNL. Am avut ieri discutii inclusiv cu o parte din consilierii PNL si le-am explicat acest lucru, chiar daca unii au incercat sa argumenteze ca ei mai au si viziuni proprii si vor trebui sa tina cont. Le-am explicat ca nu au canditat independent cu un program propriu, in momentul in care ai candidat pe un proiect numit USL, ti-ai asumat acel proiect si trebuie sa-l respecti, altfel inseamna inselarea electoratului, dar nu cred ca vor fi probleme", a incheiat primarul Ovidiu Portariuc.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...

Gest admirabil al unui pompier botoșănean: Și-a ”dăruit” ziua de naștere copiilor sinistraților din Galați! (Foto)

astăzi, 11:52

Copiii văd și simt lucrurile altfel, iar aceste zile, în care s-au văzut nevoiți să își părăsească propria casă, le vor rămâne în minte pentru totdeauna. Sunt putern...