Bugetul CJ şi al instituţiilor subordonate, contestat de unii consilieri judeţeni!

Consilierii judeţeni, întruniţi vineri în şedinţă ordinară, au aprobat bugetul Consiliului Judeţean şi al instituţiilor din subordine pentru anul 2014.

Au fost însă şi câteva nemulţumiri ale unor aleşi, cum ar fi Dorin Ciuştea, care a votat împotriva proiectului propus de preşedintele Consiliului Judeţean.

Acesta a atras atenţia că s-au alocat mult prea mulţi bani pentru unele capitole, cum ar fi majorarea de capital la societatea Parc Industrial, în timp ce la Protecţia Copilului a sesizat faptul că fondurile sunt insuficiente pentru unele cheltuieli.

 "Avem un buget slăbuţ pentru anul acesta. În primul rând activitatea economică a judeţului este slăbuţă şi nu putem atrage sumele aferente din impozite pentru Consiliul Judeţean şi ar mai fi şi o a doua cauză, că la Bucureşti cineva nu ne iubeşte. Nu ne iubeşte şi pentru faptul că în execuţie, în anul 2012 şi în 2013 am făcut şi lucruri bune, dar am făcut şi o serie de acţiuni care nu se justificau. Judeţul avea nevoie de mai multe fonduri pentru dezvoltare şi mai puţine fonduri pentru petrecere. Văd că şi în bugetul pe acest an, chiar dacă l-aţi denumit ca fiind auster şi cu probleme, sunt incluse o serie de cheltuieli care nu prea se justifică şi în acelaşi timp o serie de capitole foarte importante sunt descoperite. O sumă consistentă este pentru majorarea de capital de la societatea Parc Industrial, 5 miliarde de lei. Nu sunt de acord cu acest lucru. Ar fi timpul ca aceste societăţi să îşi înceapă activitatea şi să trăiască din ce produc. Ar trebui să fim ceva mai cumpătaţi", a spus Ciuştea.

Florin Ţurcanu a ţinut să îl asigure că vor fi bani pentru acoperirea cheltuielilor la instituţiile subordonate, dar şi pentru dezvoltare.

"Nu cred că putem discuta că la Bucureşti, la Ministerul Finanţelor, bugetul se repartizează după ochi. Există o formulă foarte clară care a fost respectată în ceea ce priveşte şi judeţul Botoşani şi nu am fost deloc dezavantajaţi. S-a mers pe un buget la limită şi vrem să avem un excedent în iunie-iulie. Am repartizat în raport cu anul 2013 bugetul asumat şi cheltuit. Suntem convinşi că vom avea bani de dezvoltare din Programul naţional pentru dezvoltare locală şi toţi banii pe care îi vom primi vor merge pe investiţii la nivelul judeţului Botoşani", a precizat şeful CJ.

La rândul său, Cătălin Flutur a atras atenţia asupra faptului că în acest an nu s-au alocat bani pentru susţinerea fundaţiilor şi ONG-urilor culturale şi sportive, deşi anul trecut au fost făcute anumite promisiuni.

"Toate activităţile au importanţa lor. Anul acesta nu s-au mai alocat bani pentru fundaţii şi activităţi sportive. Dacă anul trecut am reuşit să prindem bani în buget anul acesta nu am mai reuşit şi îmi pun şi eu o întrebare: chiar nu găsim o soluţie să dăm nişte bani ca anul trecut, pe Legea 350? Sunt nişte proiecte care sunt în continuare, multianuale, oamenii aceia au început un proiect şi care se derulează pe doi-trei ani. Dacă nu prindem acum în buget sume mai târziu degeaba o facem şi sunt nişte fenomene în Botoşani care trebuie susţinute, chiar fenomenul fotbalului. Anul trecut am spus că îl susţinem. Am văzut şi bugetul de la Consiliul Municipal şi este cel mai mic buget pentru aşa ceva. Oamenii nu o să aibă cu ce să termine campionatul. Noi am spus anul trecut că o să îi ajutăm şi acum venim şi le spunem că nu le dăm chiar nimic", a afirmat Flutur.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bebeluș român născut într-o ambulanță în Italia, mort după numai câteva zile de viață

astăzi, 14:29

Micuțul, relatează Corriere della Sera, s-a născut la numai 34 de săptămâni și a venit pe lume sâmbăta trecută, în timp ce mama sa, o femeie de naționalitate română, ...

Ea este ”diva” din Botoșani pe care instanța o obligă să muncească în folosul comunității!

astăzi, 13:40

Cunoscută în zona emisiunilor mondene și de cancan din România, botoșăneanca în vârstă de 28 de ani va schimba, pentru o vreme, ”peisajul” monden. Asta î...

A plătit 2.000 de euro pentru dreptul de a rămâne ilegal într-un stat Schengen!

astăzi, 12:57

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, care a prezentat la controlul de...